Jonathans falafel

Jonathan har flyttat hem till oss och ska bo här under hösten. Hans flickvän Clara har också kommit med, men ska vidare till London för musikstudier i två terminer. När det gjort sig hemmastadda ville de laga mat åt oss, och det gillar vi. Eftersom Clara är vegetarian som Torgny, föreslog de falafel som är en favorit i familjen Lindén. Därmed var middagen planerad.

Samtidigt hade vi fått en Facebookinbjudan till "Loppis på Gårda" idag, söndag. Vi gillar loppis och vi tycker om att utforska våra omgivningar, särskilt nu när vi är nyinflyttade i Göteborg. Eftersom vi krympt vårt boende och bohag i flytten och då gett bort massor av serviser, porslin, uppläggningsfat, glas etc för att få plats är vi försiktiga med att köpa på oss mer saker. Men det är svårt att hålla sig.... Det blev två fiffiga brickor med tre Höganäs-skålar för en billig peng. Och vi använde dem på en gång. Det behövs många tillbehör till falafel.

 
Jonathan är van att se mamma och pappa i köket. Verkar som han och Clara också gillar att laga mat tillsammans.


Friterade falafel och grillad majs.


Dagens loppisfynd, det första som göteborgare. Det blir säkert fler...


Ursäkta oskärpan men jag ville sätta tänderna i falafeln!

2 dl torkade kikärtor
1 liten purjolök, strimlad
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1/2 dl hackad persilja

Blötlägg kikärtorna 10 timmar. Häll bort vattnet. Lägg alla ingredienser i en mixer. Forma smeten till små puckar. Fritera i rapsolja. De är klara när de är gyllenbruna och flyter upp till ytan. Servera med pitabröd, fetaost, gurka, tomat, rödlök, sallad och en dressing av ajvar relish och crème fraiche.

Som Jonathan sa, det var ju lätt att göra!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla