Tomatsås när mamma är borta

En maträtt som jag faktiskt lyckats med och som Miriam efterlyst på bloggen är min egen tomatsås, till spagetti. Jag fixar ihop lite ingredienser och i sista minuten brukar jag komma på något jag glömt bort.

Torgnys tomatsås med spagetti, en klick crème fraiche, grissini och riven parmesanost.

För fotot har jag lagt upp några av ingredienserna i små glasskålar. Det är bara för kamerna eftersom det blir onödigt mycket disk på det sättet. Som den uppmärksamme kan se saknas honungen och de soltorkade tomaterna på bilden. Det hade jag som vanligt glömt bort.

Några av ingredienserna till Torgnys tomatsås. Gissa vad som saknas :)

Det här brukar jag ha i....
lök
olivolja
gula senapsfrön
krossade tomater
tomatpuré
strimlade soltorkade tomater
flytande honung
curry
salt
peppar

Och så här går det till....
I botten på kastrullen häller jag olivolja. När den blivit varm häller jag i senapsfrön. Efter ett tag lägger jag i lök, curry och tomatpuré. Detta får stå och gotta ihop sig en stund. Så småningom häller jag i de krossade tomaterna och kryddar med salt och peppar. Vid avsmakningen är jag inte riktigt nöjd och funderar ett tag på vad som saknas. Då kommer jag på att jag glömt den flytande honungen. Och säkerligen de strimlade soltorkade tomaterna också.

Tomatsåsen får gärna stå och gotta sig ett tag på spisen.

Vill jag göra en italiensk variant tar jag oregano och italiensk kryddblandning istället för curryn. Då kan jag ha i oliver också, strimlade. Får jag tänka en stund till kan jag nog hitta på flera varianter!
Skall jag bjuda någon lökskyende kompis till barnen kör jag mixerstavne genom såsen, så märks inte löken.

Smaklig måltid!

Pappa Torgny