Kilenegården

Ett ställe vi återvänder till, då och då, är Kilenegården på Hammrö. Det är en anläggning med bastu, omklädningsrum, toaletter, motionsspår, fågeltorn och grillplatser vid en Vänervik.


En välkomnande skylt visar att vi kommit rätt.


En karta visar vad området har att erbjuda.


Äta och titta på fåglar. Utmärkt sysselsättning på utflykten.

Första gången vi besökte Kilengården var när Miriam och Samuel var små. Samuel fick alltid ont i benen när han skulle gå. Den här gången tog vi med en fotboll. Med bollen framför sig tog han sig lekande lätt runt 1,1 km spåret. Det var en vacker solig vårdag.


Miriam och Samuel glada och lyckliga en vårdag på 80-talet, på Kilenegården.


Gudrun och Stefan är alltid pigga på utflykt.


Kilenegården erbjuder flera olika spår i varierande längd.

En annan gång hade vi köpt fiskespön till Miriam och Samuel. Det var skolavslutningsdag och vi gjorde en utflykt till Kilengården med fika och fiskespön. Entusiastisk frågade Samuel Mamma Gunilla: "Hur många fiskar tror du att vi får?" Mamma Gunilla ville inte att han skulle ha för höga förväntningar och svarade: "Nu skall du inte tro att du får någon fisk!" Triumferade drogs det upp både mörtar och abborrar, små men till stor glädje. Där återuppväcktes Pappa Torgnys slumrande fiskeintresse från barndomen. Både Samuel och Pappa har avancerat till flugfiske efter detta. Bra att Mamma hade fel;)


En bit in i skogen ligger flera grillstugor med bord både inne och ute.


Hammarö kommun ser till att det finns gott om ved för grillsugna besökare.


Stefan är alltid rustad med tändstickor och yxa,
så det dröjer inte länge innan elden är tänd.

Denna soliga men kalla februarilördag packade vi grillkorv och varm choklad och stämde träff med Nilssons på Kilenegåden. Det blev en trevlig utflykt till en plats med minnen från förr.


Gunilla ser fram mot grillkorv, efter en stärkande promenad.


Äntligen finns det vegetarisk chorizo. Vanlig vegetarisk grillkorv
är inte så upphetsande, säger Torgny


Träden skymmer solen, men en blåsig dag är det lä vid grillplatsen.

Till Kilenegården hittar man enkelt. Kör Hammaröleden, väg 236, från Karlstad. I rondellen vid Nolgård tar man till vänster och kör Lövnäsvägen några kilometer. Tag till höger på Hallerudsvägen där det står skyltat mot Kilenegården, sedan vänster vid växthusen och kör rakt fram. Vägen tar slut vid Kilenegården. Karta.


I denna vik nappade det bra en sommardag på 80-talet!

En solig vinterdag att minnas!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla