Fiskpinnar när mamma är borta

Som ni barn vet är jag inte särskilt bra på att laga mat. Jag har misslyckats med snabbmakaroner, två gånger i rad! De blev för hårda. Felet var att jag läste instruktionerna på paketet och följde dem slaviskt. Nu har jag lärt mig att tänka efter och smaka av.
Men jag älskar att arbeta i köket tillsammans med Mamma. Vi är ett bra team. Jag hackar, skär och lägger upp. Diskar, dukar och plockar undan (och nu också fotograferar för bloggen). Mamma skapar och lagar maten.
Vad gör jag då när Mamma är borta, som idag när hon är på libanesisk matlagningskurs. Det blir fiskpinnar och potatismos. Ingen höjdare precis, men snabbt och enkelt ;)

Fiskpinnar och potatismos = Mamma är borta!

Fiskpinnar och potatismos

5-7 fiskpinnar/ perosn
pulvermos lagom mycket/person

Ta ut fiskpinnarna ur frysen. Lägg dem i torr stekpanna på medelvärme och låt dem steka. Vill man piffa upp dem kan man krydda med fiskkrydda. Koka vatten och häll i lagom pulver under omrörning. Till detta kan man servera bostongurka eller remouladsås. (Om Mamma är hemma får man hjälp att göra remouladsåsen själv och det är mycket godare men svårare). Man kan också servera grönsaker till, men det tar längre tid att fixa till.

Hyfsad måltid, men ingen kulinarisk höjdare (jag längtar efter Mamma!)

Pappa Torgny