Stekta äggmackor när mamma är borta

Gunillas libanesiska matlagningskurs pågår några veckor till. Vad gör jag då? Jo, min egen uppfinning. Stekta äggmackor. Gunilla säger att vardagens matlagning skall vara enkelt, snabbt och gott. Denna maträtt träffar i alla fall rätt på två av kriterierna – snabbt och enkelt. Kanske gott också. På bilden ser det i alla fall lite läckert ut och en bild ljuger ju inte (lärde jag mig innan digital bildhantering blev i var mans ägo).

Stekta äggmackor med bostongurka. Snabbt och enkelt när Gunilla är borta.
Så här ser det ut...

2 portioner

4 ägg
4 formfranska
1 gul lök
1 tomat
salt och peppar
serveras med bostongurka och ketchup

Ingredienserna till de stekta äggmackorna. OBS Ölen drickes till!
Här är ingredienserna...

Stek formfranskan, äggen, den skivade löken och den skivade tomaten. Salta och peppra där det passar. Montera sedan två smörgåsar per person. Formfranskan i botten. Den skall vara stekt. Går givetvis att rosta. Det går ju snabbare och blir mindre disk, men lite får man ju lägga ner sig om man vill nå upp på den kulinariska stegen. Åtminstonne en pinne.
Lägg löken och tomatskivorna på brödet och ägget på toppen. För den som vill toppar man med bostongurka och om så önskas även ketchup (vilket jag tycker är en ingrediens som förstör allt!!).

Ingredienserna stekes separat.
Så här går det till....

För den som inte gillar lök och tomat men äter kött går det att lägga en skinkskiva mellan brödet och ägget.

Yngste sonens spontana betyg (på skinkvarianten): "Mamma är borta nästa onsdag också. Då gör vi det här igen. Det är jättegott."
Straxt efter: "Jag värmer en pizza också. Man blir ju inte jättemätt."

Smaklig måltid!

Pappa Torgny