Vegetariskt

Kristinas potatissallad och persiljerot

 Veckans nykomlingar i köket kommer från min arbetskamrat Kristina och ett fynd i svinnsmartlåda med persiljerot som jag aldrig ätit förut. Receptet googlade jag fram och det kom från ICA men jag bytte ut hasselnöt till mandel. Torgny gillade crunchet.


Ser lite skumt ut med toppingen på persiljeroten, men det var riktigt gott. Passa bra till potatissalladen.

Läs mer: Kristinas potatissallad och persiljerot

Vårrullar

Såg Zenia göra de här vårrullarna på Go'kväll. Det lät gott och framför allt rekommenderade hon den här degen till vårrullarna. Till min stora förtjusning hittade vi dem på väg hem från bio i en källarlokal nära Kungstorget. En fördel med att bo i en storstad!


Så fick vi till de goda och frasiga vårrullarna, tack vare Zeina Mourtadas recept från Go´kväll.

Läs mer: Vårrullar

Ratatouille

Ännu ett svinnsmart* recept. Den här gången blev det fruktsallad och rågkusar med guacamole till frukost och ratatouille till lunch. Jag älskar utmaningen att fundera ut vad det kan bli av de här frukterna och grönsakerna! Ibland blir det extra gott. Receptet kommer från Allt om Mats vegetariska kokbok och är ett storkok (många portioner).


Svinnsmart mat gjort på varor med kort datum och/eller smärre defekter ...

Läs mer: Ratatouille

Veggie nuggets

Det fanns en kock på Dömle stiftsgård som brukade göra grönsaksbiffar av överblivna grönsaker som Torgny uppskattade. De var olika varje gång och alltid goda. Så det finns inget rätt eller fel och Susannes grundrecept från Go’ kväll är bara att blanda och mixa.


Torgny glömde att skära sallad, så det fick bli strategisk improvisation för fotot. Vi serverade våra nuggets med bulgur.

Läs mer: Veggie nuggets