Fisk

Sea bass, tror vi det är

Fiskhandlaren i Partille rekomenderade den här fisken som vi tror var sea bass. Den kommer från Adriatiska havet och odlas av greker. Spännande med en ny smak, smakar lite som abborre och torsk. Det viktigaste var att inte steka för hårt. Vi lade den rumstempererad i het stekpanna med olja och smör, skinnsidan ner först, ett par minuter på varje sida. Vi gjorde vitvinssås till.


Pressad potatis är gott och perfekt för att fånga upp såsen, som ännu inte landat på tallriken.

Läs mer: Sea bass, tror vi det är

Västerbottenplättar med rom

I sommar har vi rest norrut genom Sverige. Vi hamnade så småningom i Burträsk, Västerbottensostens hemvist. Detta recept fick vi där. Vi passade på att kalasa när svåger och svägerska var här på besök och bjöd på Vänerlöjrom till plättarna, men annan rom går också bra. I övrigt tycker jag att vi bor i ett väldigt vackert land!


God mat ska lagas med smör, grädde och hjärta.

Läs mer: Västerbottenplättar med rom

Tonfisksallad med hetta

 En lite annorlunda tonfisksallad med asiatisk touch.

 
Gunilla gillar att laga mat av det som finns i kylskåp och skafferi. Den gångna helgen han vi inte handla, så detta är inspirerat av TV-serien "Här är ditt kylskåp" med Jan Boris Möller från 90-talet.

Läs mer: Tonfisksallad med hetta

Gubbröra i Göteborg

Jag älskar gubbröra och blev glad när jag hittade en nya variant i en kokbok av Hannu Sarenström. Jag hörde talas om honom i Meny's podd med Tomas Tengby. Hannu hamnade vid Kinekulles fot av en tillfällighet i maj och blev kvar där. Jag förstår honom, där är paradisiskt vacker vid den tiden! Han bloggar och skriver mat- och trädgårdsböcker.


Gubbröran blev Göteborgsk när vi lade den på Hönökaka.

Läs mer: Gubbröra i Göteborg