Vegetariskt

Vegetarisk pyttipanna

På höstarna älskar Torgny att plocka trattkantareller och jag följer snällt med. Vi torkar dem och har sendan svamp under hela året. Det här var första gången vi använde trattkantareller i pyttipanna. Det passade utmärkt. Ett tips är att steka ingredienserna i separata stekpannor. På det sättet blir framför allt löken bäst.

Vegetarisk pyttipanna med rödbetor och stekt ägg. Enkelt, vackert och gott.


4 portioner

1 kg kokt potatis
2 stora lökar
1½ dl blötlaggda torkade trattkantareller
paprikapulver
1 tsk socker (till löken för att ge den fin färg)
salt och peppar
smör

Skala och tärna potatisen. Stek löken, svampen och potatisen i smör i separata stekpannor. Blanda och servera med rödbetor och stekt ägg.

Om man steker ingredienserna till pyttipannan separat blir resultatet bättre. Inte så

Smaklig måltid

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Morotslasagne

När jag gifte mig blev det med en vegetarian och då fick jag tänka om. Lasagnen blev vegetarisk. Det här receptet hittade jag i ett reklamblad för keso 1984 och har lagat den otaliga gånger sedan dess.

Morotslasagne är en favorit bland de vegetariska rätterna.

3 stora rivna morötter
3 skivade gula lökar
1 kartong krossade tomater (jag tycker att ICA.s är godast)
500 gr keso
tomatpuré
salt, peppar och oregano
gröna lasangeplattor

Fräs morötter och lök glansigt i smör på medelvärme. Tillsätt tomater, tomatpuré och kryddor. Koka i 20 minuter. Blanda ner keson. Varva sås och lasangeplattor, sås överst. Tillsätt mjölk om det ser torrt ut. Grädda 175-200 gr i 30 minuter. Tillsätt osten och grädda tills den fått fin färg.

Smaklig måltid!

Mamma Gunilla

Falska sniglar

Trots att Torgny inte äter köt kan han tänka sig att äta sniglar. Men det vill inte jag. Men vitlök gillar vi båda. Det här är en snabb och lätt förrätt.1 halv baguette
färska champinjoner
smör
vitlök
salt och peppar
persilja

Skiva och rosta baguetten i ugn, penslad med smör. Skiva och stek champinjonerna i smör och vitlök. När de är fördigstekat, tillsätt persilja. Lägg upp två baguetteskivor på en tallrik med riktligt med svamp ovanpå.

Smaklig måltid!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny