Potatis

Gnocchi med trattkantareller

Gnocchi är lätt och gott, men tar lite tid. Receptet är beräknat för 6 personer, men går bra att halvera. Vi var två som hjälptes åt och det är inte nödvändigt att steka dem, men det blir extra gott och så klibbar de inte så mycket. Passar bra till matlåda.


En lagom portion till Miriam som kommer på besök ikväll. Resten blir goda matlådor.

Läs mer: Gnocchi med trattkantareller

Hasselbacksmandelpotatis

En liten munsbit som är lätt att göra och underbart god. Receptet kommer från ICA. När jag hittade fina små mandelpotatisar på BEA i Enskede köpte jag med dem hem till Göteborg. Det blev precis lika gott som jag föreställt mig! Fatet är en födelsedagspresent från Amanda och Andreas, mat ser godare ut med röd färg säger designersonen Andreas.


Smått och gott!

Läs mer: Hasselbacksmandelpotatis

Pestopotatis

Vad gör man med en halv burk pesto? Jag blandade den med potatis och lite grädde i taginen. Det blev gott.


Halloumi, stekt i olivolja, passade utmärkt till pestopotatisen.

Läs mer: Pestopotatis

Mandelplättar

Det var namnet som fångade mig i det digitala flödet. Mandel är lika med mandelpotatis som jag älskar. Det här är en god variant på rösti som vi gillar.


Små skålar är bra att ha till många rätter. Dessa skålar ät loppisfynd här i Göteborg.

Läs mer: Mandelplättar

Måndagspotatis

Jag hade köpt hem för mycket potatis och den började gro. Då kokade jag en stor kastrull och gjorde svamppyttipanna. Men det blev potatis över så jag fick hitta på något nytt av det jag hade hemma.


Måndagspotatis på Karlstadsduken från Klässbol.

Läs mer: Måndagspotatis

Dansk potatis

När vi var i Danmark med hela familjen för fem år sedan köpte vi grönsaker vid vägkanten. Framför allt blir vi begeistrade i potatisen. Sälla har vi smakat en så god potatis. Vi köpte den av en äkta dansk bonnerøv (enligt honom själv). Ni har väl sätt Bonnerøven på SVT, eller Hundra procent bonde som den heter på svenska.

Gunilla återkommer ofta till den smakupplevelsen. När vi nu flyttat till Göteborg har vi nära till Danmark och det blev också vårt första och enda resmål denna sommarsemester som mest bestått av ut-flytt, in-flytt och nyorientering i en ny stad och i nya sammanhang. Torgnys högsta önskan var att få köpa riktigt god "väldoftande" ost och Gunillas högsta önskan var att få köpa riktigt god potatis.

Bådas önskan uppfylldes och nu njuter vi av dansk ost och dansk potatis och ser fram mot nästa Danmarkstur.


En riktigt god potatis är halva måltiden.

God lördag!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla