Funderingar och Upplevelser

Grattis Samuel

Idag fyller Samuel 28 år. Vi önskar en trevlig födelsedag tillsammans med syskon och kusin.


Grillfest förra sommaren i Danmark.

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Grattis Jonathan 16 år

Grattis på födelsedagen Jonathan. 16 år har gått och du har passerat oss andra i längd! Vi firade födelsedagen med frukost i Karlstad, lunch i Jonsered och middag i Haverdal i Halland. Är man född på sommaren blir det ofta födelsedag på olika platser.


Önskefrukost med Elvismackor, äggcoddler och amerikanska pannkakor.

Född på en flaggdag, den 14 juli!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Grattis Andreas på 24-årsdagen!

Idag, för 24 år sedan, föddes Andreas. Då var det stor medial uppmärksamhet. Det "magiska" datumen 8/8 -88 närmade sig. Särskilt kineserna var som tokiga eftersom man ansåg det vara ett särskilt lyckosamt datum. Men Andreas kom den 7/8 och sedan dess har han alltid gått sina egna vägar. I dagarna har vi flyttat hem honom från Stockholm och om några veckor återvänder han till Preston för att avsluta sina studier på University of Central Lancashire. Digital graphics, tror vi det heter, det han studerar. Han har i alla fall datorn med sig överallt och jobbar ständigt med design och mobilappar.


Detta är inte "Unter den Linden" i Berlin. Det är "Lindén under Linden"
i San Francisco sommaren 2012.

Grattis Andreas önskar mor och far!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Senaspmarinerade oliver

Vi besökte Stockholm under semestern. Dels för att hälsa på Benjamin, innan han åkte till Jönköping för att jobba som regiassistent, och dels för att flytta hem Andreas som skall åter till studier i England. Som vanligt bodde vi på Mauds Hotell i Enskede. Där bad vi om tips på trevlig restaurang och blev rekommenderade Urban Deli på Söder. Gunilla tog en charktallrik och jag buffelmozarella med olivolja. Till det fick vi deras eget bakade surdegsbröd. Bland oliverna fanns några små som jag trodde smakade senap. Det stämde. Senapsmarinerade oliver som fanns att köpa i deras deli. Jättegoda!


Ibland blir man glatt överraskad av en ny smakkombination. Gillar!

Torgny gillar senap!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Nattens prinsessa

När vi besökte Mor Margaretha under första semesterveckan fick vi en blomsterupplevelse utöver det vanliga. En bekant till mor ringde och sa att nattens prinsessa var på väg att blomma. Skulle det ske lovade hon ringa. Framåt kvällningen ringde telefonen och vi blev inbjudna att beskåda blomningen och njuta av doften. Den fantastiska blomman blommar bara på natten och det varar bara en natt.
En släkting, Nattens drottning, blommade  nyligen i Botaniska trädgården i Göteborg. Det firades med nattöppet och skönsång.


Nattens prinsessa, en skönhet utöver det vanliga.


Inte bara en blomma utan tre var det som slog ut denna kväll.

Dessutom blev vi bjudna på kaffe och kakor, medan vi inväntande blomningen!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla