Funderingar och Upplevelser

Solbergs Bagarstuga

Vi promenerar gärna i omgivningarna. Skogen och ängarna i granskapet är en tillgång. På andra sidan ängarna ligger Lilla och Stora Vännsberg. Där har det på senare tid dykt upp en bagarstuga. Det är Lars och Lena-Marie som byggt en vedugn och börjat baka ett underbart bröd. Gunilla känner dem från skolan, där hon har eller har haft, deras barn på fritids. Det är roligt med människor som vågar leva sina drömmar!

Lars packar morgonens nybakade bröd.

En pratstund om vedugnar, gott bröd och barn.

Håll utkik efter denna etikett. Den garanterar en brödupplevelse!

Minns ni när socialstyrelsen rekomenderade oss att äta 6-8 brödskivor om dagen? Då fanns det inte så här gott bröd att äta!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

PS Det går att hitta brödet på Bondens marknad i Karlstad, då och då.

Lite reklam

När jag surfade runt på nätet med tema mat hittade jag Libabröds hemsida. Den kan jag varmt rekomendera. Det är en framgångssaga från Sverige i nutid. Läs och se att det går om man vill och får hjälp av sin familj.
På vägen till Göteborg stannade vi till i Angereds centrum och åt på Libabröds café. Det behövdes inte en skylt i fönstret, folk hittade dit ändå. Både nysvenskar och gammelsvenskar. Sådana ställen gillar jag. På vägen hem stannade vi i Gamlestan på Libabröds fabrik och köpte olika piroger och färskt Libabröd. Pirogerna åt vi hos Miriam och Erik. Prisvärt och gott. Libabröd finns även att köpa i Karlstad på Willys. Det är brödet vi använder till våra jallamackor.

Mycket got och prisvärt hos Libabröd i Gamlestaden.

Ta vara på det nya!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Kaffe på sängen

Hos Farmor börjar dagen tidigt. När hon hör att vi börjar röra på oss dröjer det inte länge innan kaffedoften sprider sig i huset och goda smörgåsar står på sängkanten. När ni barn var små hjälpte ni till. Nu trynar Jonathan i rummet bredvid. Tonåren slår till, hårt och effektivt.
Nu skall jag läsa Eskilstuna Kuriren! Det är trevligt att vara "hemma".
Och Farmor är sig lik!''

En bra start på dagen. Mysig i alla fall.

Ha en bra dag!

Pappa Torgny

Fish n´ Chips

Mina värdar (när jag var på jobbesök i England sommaren 2009) tyckte jag var konstig när de frågade om det var något särskilt jag ville äta och jag frågade och det finns en Chippy i byn. Natruligtvis finns det det Chippy (Chip Shop), dvs ett ställe där man köper Fish n´Chips inslaget i papper. Lee och jag tog en promenad och vi köpte mat och tog hem till The Vicarage. Jag älskar Fisch n´Chips. Det är matminnen från tiden i Liverpool och London i början av 80-talet. Lika gott som det är innan man äter, lika hemskt är det efter man ätit, en stor klump i maget. Denna gång var nog den första gång jag åt det med kniv och gaffel, och inte med fingrarna. Naturligtvis åt vi dem med salt och vinäger!

Chippyn, ett annorlunda pilgrimsmål för Torgny.

Lee och Hanna, mitt värdpar i Boreham. Charmerande och generösa personer!

Torgnys önskemat. Matminnen från 80-talet.

Fett och gott!

Pappa Torgny

En tapper skara

När det bjuds på mat på  Slalomvägen brukar det inte vara svårt att få hit gäster. När det bjuds på surströmming glesnar skaran. Hans, Elvy och Lennart kom i alla fall. Vi njöt desto mera.

En tapper skara som njuter av smaken mer än doften.

Här behövs inget recept. Det är bara att handla, koka potatis och njuta!

Oförargliga burkar, oöppnade.     Detta är allt som behövs för en trevlig kväll i goda vänners sällskap.     När doften tonat ut smakar det gott med en chokaldtårta som avrundning på kvällen.

Välkomna nästa år!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Halofenomen

Allt är inte mat hos oss. I förmiddags (den 31/12) när vi åkte till stan slängde jag med kameran i bilen, bara för att det var så fint väder. På vägen in, efter älven, såg vi ett vackert ljusfenomen. Vi stannade till vid Löfbergs Lila Arena och jag tog några bilder av fenomenet, ett halofenomen. "En halo bildas i samband med höga moln på himlen. Dessa moln består av iskristaller och när ljuset bryts genom desa bildas en ring, båge, pelare eller ljusa fläckar runt solen."  Se nwt.se 


Halo - vackert fenomen som visade Gunilla i ett förklarat ljus.

En cirkel med tre bisolar bildades över Karlstad.     En yttre cirkel bildades efter ett tag.     Halofenomenet över Karlstad, ett tecken på ett gott nytt år ;)

Njut av det magiskt vackra fenomenet!

Pappa Torgny