Funderingar och Upplevelser

Halofenomen

Allt är inte mat hos oss. I förmiddags (den 31/12) när vi åkte till stan slängde jag med kameran i bilen, bara för att det var så fint väder. På vägen in, efter älven, såg vi ett vackert ljusfenomen. Vi stannade till vid Löfbergs Lila Arena och jag tog några bilder av fenomenet, ett halofenomen. "En halo bildas i samband med höga moln på himlen. Dessa moln består av iskristaller och när ljuset bryts genom desa bildas en ring, båge, pelare eller ljusa fläckar runt solen."  Se nwt.se 


Halo - vackert fenomen som visade Gunilla i ett förklarat ljus.

En cirkel med tre bisolar bildades över Karlstad.     En yttre cirkel bildades efter ett tag.     Halofenomenet över Karlstad, ett tecken på ett gott nytt år ;)

Njut av det magiskt vackra fenomenet!

Pappa Torgny

Teatermingel

När vår teatersom Benjamin spelat Teater för farmor och kusiner bjöd vi på lite teatermingel. Det är alltid trevligt att äta och prata efter en gemensam upplevelse. Som husmor vill jag att det ska vara enkelt. Det blir alltså lite hemgjort, lite köpt och snyggt upplagt så att det känns lite festligt. Livet är kort så det gäller att ta tillvara de tillfällen som bjuds. Den här gången blev det triangelmackor mini, kaviarsnurror och kex med ädelost och druva. Triangelmackor finns redan på bloggen under utflyktsmat.

Till de små snittarna passar det bra med bubbel.

Kaviarsnurror

mjukt tunnbröd
bregott
Kalles nya kaviar guld (mera smak)
finhackad röd lök eller purjolök

Bred smör på brödet. Det måste täcka hela brödet annars blir det torrt. Kaviar och finhackad lök. Rulla ihop och skär upp strax innan servering. De här mackorna är naturligtvis utmärkta utflyktsmackor också.

Massor av godis är inte fel när man minglar.

Trevligt event!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

PS
Det var "En julsaga"  av Charles Dickens Benjamin spelade i. Han gestaltade Bob Cratchit m fl roller.