Funderingar och Upplevelser

Våra utflyktstips: Kinnekulle

Vi brukar tipsa om utflykter i närområdet. Denna gång vill vi tipsa om ett naturskönt område som ligger ca två timmar bort. Nämligen Kinnekulle. Främst är det blommor vi vill uppleva där. Ramslök och orkidéer hade vi bespetsat oss på. Och det fick vi se, denna Pingstdag i strålande sol. Dessutom hittade vi ett överdåd av guckusko. Västergötlands rikligaste bestånd finns på Kinnekulle.


Guckusko, en underskön orkidé som är värd en omväg.

Läs mer om Kinnekulle under "Våra utflyktstips", inom två timmar från Soltorget i Karlstad.

Det blir en dagsutflykt, med det finns mycket att se!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Hanna 1 år

Grattis på födelsedagen, Hanna!
Tänk att Hanna redan fyller ett år. Det känns som igår, när vi för ett år sedan for ner till Göteborg för att träffa vårt barnbarn för förta gången.


Grattis på födelsedagen, vårt iBarnbarn!

Läs mer: Hanna 1 år

Arkeologisk utgrävning

Har tillbringat dagen i en grop i Skottan. Min svägerska Eva är arkeolog. Hon tog med mig på en grävning nära Ekenäs gård, det gamla biskopseprebendet i Värmland. Eva och Sussie letar efter ett medeltida torp. Det finns spår efter en tydlig husgrund, men hur gammal är den egentligen? Jag var med Eva för tjugo år sedan och grävde. Min kropp är påtagligt äldre men det är spännande att gräva och mysigt att fika med gamla vänner. Vi hittade stolphål, benbitar, kol, glasbit, lerskärvor. Så småningom får vi se hur gammalt det är.


Skogen var full av blommande harsyra.

Läs mer: Arkeologisk utgrävning

Våra utflyktstips: Stadsträdgården

Lite i skymundan i Karlstad finns en riktig pärla. Det är stadsträdgården, som på senare år restaurerats. Här finns gott om vackra, spännande och ovanliga träd, buskar och blommor. Och varje årstid har sitt. Redan när snön ligger djup och kylan biter hittar man de första blommorna! Sedan är det bara att återvända regelbundet och upptäcka årstidernas överraskningar.


Redan tidigt i april är rhododendron på väg att blomma.

Läs mer om Stadsträdgården under "våra utflyktstips", inom en timme från Soltorget i Karlstad.

Perfekt för en söndagspromenad!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Stenskvätta

Vi tillbringar Valborgshelgen på Tjörn, tillsammans med Gunillas syskon med familjer. En tur med hela gänget, alla 13, gick till Lysekil. Besök på Havets hus och en promenad ut till Stångehuvud. På vägen såg vi en fågel som jag tyckte såg ut som en varfågel. Då är det bra med fågelskådande vänner. Hans Flyman svarade snabbt att det var är stenskvätta, som liknar varfågeln men är mindre. Han är en duktig fågelskådare och fågelfotograf som delar med sig av sina fågelupplevelser på sin hemsida.


Stenskvättan visade upp sig för kameran en kort stund.

Håll ögonen öppna! Det finns mycket att se i naturen.

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Grattis Miriam 29 år

För ett år sedan grattade vi Miriam här på bloggen. Då var vi i väntans tider. Nu är Miriam mamma och vi har lärt känna vårt barnbarn Hanna. Ett år har gått och mycket har hänt. Ett av de mer spännande åren, på senaste tiden. Nu önskar vi Miriam grattis på 29-årsdagen!


Mor och dotter på utflykt till Kummelön, i mars 2012.

Grattis Miriam!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla