Göteborgsutsikt från Sävedalens höjder

Vi tycker om att upptäcka omgivningarna där vi befinner oss. Under fyra år som Göteborgare har vi upplevt mycket och hittat många favoritplatser. Vi får tips från arbetskamrater och vänner, vi läser broschyrer och tidningar, vi fiskar tips på sociala medier.

Detta tips fångade vi upp på Instagram där @eriksson_olof tipsade @idiosynkratisk om att det finns "en utsiktspunkt där man a se bort till Vinga om sikten är god och teleobjektivet sitter på". "Man knappar in Bergshamravägen 26 i sin GPS och sen är det bara att gå ett par hundra meter förbi en vägbom som är på denna plats sen har du en hel uppsjö av Göteborgska landmärken att välja och vraka bland på horisonten." Detta var en kommentar på en bild av Sävedalens kyrka som @idiosynkratisk lade ut på Instragram och som vi kommenterade.


En fantastisk utsikt över Göteborg öppnar upp sig när vi väl vänt ryggen åt de tre mobilmaststationer.

Vi knappade in Bergshamravägen 26 i GPS:en och fann oss strax bland villor på slingriga gator upp mot höjderna i Sävedalen. I en krök ser vi vägbommen på vägen som leder upp till utsiktspunkten. Det är inte många steg att gå och där ligger tre mobilmaststationer. Vi vände dem ryggen och fick en fantastisk utsikt över Göteborg. Det var lätt att räkna in ett antal kyrkor: Örgryte nya, Tyska, Carl Johan, Oscar Fredrik, Vasa, samt några till och naturligtvis Masthuggskyrkan i horisonten vid sidan av Älvsborgsbron.

Teleobjektivet var inte med, men väl kikaren. Sikten var inte den bästa, så vi förväntade oss inte att se Vinga. Vi njöt av utsikten och så helt plötsligt ser vi fyren och båken bortom Älvsborgsbron.


Bara en vägbom skiljer oss från en fantastisk vy över Göteborg, vår hemstad.


Mobilmaststationerna är inte så roliga, men det är bara att vända dem ryggen.


En kikare är trevlig att ha med, då finns det mycket att se.


Där ligger Göteborg ...


... och där ligger Vinga! (till höger i bilden, vänster om skorstenen ovanför vägbanan under den stora kabeln)


I detta höghus, som huserar Skolförvaltningen, börjar dottern arbeta om en vecka.


Med ett leende på läpparna återvände vi till bilen och åkte till Ansgarskyrkan i Sävedalen för gudstjänst.


Från 100 meters höjd är utsikten bra.

En fin söndagsutflykt!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla