Torgny och Gunilla

2007 började vi med "bloggen" Min Mammas Mat. Dels för att göra vår egen receptsamling, dels för att dela med oss av tips till barn och vänner. Med tiden har det också blivit utflyktstips, först i Karlstad och sedan i Göteborg med omgivningar.


Våren 2022 skådade vi alla de sju näsduksträden som vi känner till i Göteborg; detta står vid Häcklöparegatan, i våra hemtrakter.

September 2007 sa vår mellanpojk Andreas: "Du skall starta en blogg, morsan". Först var jag skeptisk. Jag känner mig inte som en typisk bloggare som har synpunkter på allt. Men Andreas övertalade mig eftersom barnen skulle ha nytta av att lätt komma åt familjerecept och tips från mamma.

Jag började med att lägga ut gamla favoriter och det som barnen brukar fråga efter, t ex mormors soppa och potatis och farmors fiskpudding. Så småningom blev det nya recept och nu har jag nytta av den själv. Efter ett tag började Torgny ta fram kameran och fotografera både tillagningen och det färdiga resultatet. Ofta hör vi "stopp, jag skall fotografera först" när alla är hungriga och vill hugga in på maten.

Nu tänker vi redan när vi handlar om det är något som passar för bloggen. Och det är roligt att duka fint i vardagen också.

Julen 2009 började vi föra över recepten till en hemsida. Med över 400 inlägg fungerar en hemsida bättre när man skall sortera och söka bland recepten.

Så småningom började vi lägga ut utflyktstips, för i Karlstad med omnejd, bara för att det är roligt att dela med sig av det vi upptäcker och njuter av i vår omgivning. 2016 flyttade vi till Göteborg, för att komma närmare barn och barnbarn, och då fortsatte vi med utflyktstips i vår nya hemstad med dess omgivningar. Särskilt under pandemiåret 2020 blev det många utflykter.

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Kontaktuppgifter:
Gunilla Lindén Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Torgny Lindén Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.