Vegetariskt

Menys Tomatpasta

Jag lyssnar mycket på poddar, bl.a. P1 Meny. Vi har fått flera olika mattips från Tomas Tengby som vi kan utforska själva, eftersom han bor i Göteborg och gör reportage härifrån. Den här gången var det tomater som köptes direkt från odlaren. Eftersom vi har haft växthus känner vi skillnad på tomat och god tomat. Vi åkte till gården och handlade, lagade och njöt!


Inspirerad av Meny i P1 lagade vi pasta med äkta tomatsås; med tomater som smakade som tomaterna vi förr plockade i vårt eget växthus.

Läs mer: Menys Tomatpasta

Susannes lasagne

Susanne på Go’kväll gjorde den här lasagnen och jag testade att göra den. Torgny mycket om den, full av umamismak med all svamp och tomat. Tar lite men väl värt besväret.


Rykande gott från ugnen, med höstsmaker.

Läs mer: Susannes lasagne

Vegetarisk Gulasch

När jag avtackades som värdinna i Sävedalens kyrkan fick jag ett presentkort på Adlibris. För det köpte jag bland annat Paul Svenssons kokbok Grönsaker A-Ö. Detta är det första recept ur boken som vi gjort, med vissa justeringar. Det är ett roligt recept med mycket höstkänsla denna regniga dag i Göteborg.


Grytor är höstmat.

Läs mer: Vegetarisk Gulasch

Chole bature

Chole bature har doften av indisk mat, men kokos istället för tomat blir en god variation. Utan chili blir den mild och aromatisk. Med chilipulver eller flakes som vi använde får den en angenäm hetta.

 


Chole bature tillagad igår, som fått stå till sig, och nybakat ragi roti-bröd på pizzasten i ugnen (eller i stekpanna).