Vegetariskt

Ugnsrostad blandning

Länge hade jag en kålrabbi liggande som jag aldrig tillagat eller smakat. När vi kom vi hem med persiljerot (som jag aldrig heller aldrig smakat) i lördagsmorgonens svinnsmartlåda tillsammans med champinjoner, paprika, broccoli plockade jag fram kålrabbin tillsammans med gulbetor och lök från kylskåpet.

Ugnsrostade rotfrukter mm blev lunchen efter att vi fått lite svinnsmarta grönsaker med oss från Willys.

Läs mer: Ugnsrostad blandning

Risotto Alla Cardinale

Torgny tycker mycket om risotto och kom hem med ett recept från Göteborgs Posten. Det är inte snabblagat, men väl värt besväret!


En smaskig risotto toppat med färsk basilika från vänners trädgård i Örgryte, serverat på uppläggningsfat vi fått av sonen Andreas.

Läs mer: Risotto Alla Cardinale

Klimatsmart macka

Alltid spännande och se vad som finns i de klimatsmarta lådorna på Willys. Idag blev det en blandad kompott som passar bra att att steka var för sig och sedan lägga på en minibaguette med lite ost på. Det tar lite tid men vi lyssnar på spanarna medan vi hackar och steker dagens urval. Champinjonerna stektes med smör. Det blir extra gott om grönsakerna har olika färger.


Goda dofter sprider sig från ugnen när mackorna börjar bli klara.

Läs mer: Klimatsmart macka

Palsternacksgratäng

Det är jag som lagar maten och Torgny som läser recept. Den här gången var det tre tips på palsternacka i GP. Jag gillar palsternacka så vi prövade ett av recepten. Fungerar som potatisgratäng men det behöver ett salt tillbehör t.ex halloumi, den blir nämligen söt i smaken eller så vänder man på proportionerna på potatis och palsternacka.


Varmt och gott med Palsternacksgratäng ...

Läs mer: Palsternacksgratäng