Funderingar och Upplevelser

Svinnsmart

Idag var vi matsmarta, eller svinnsmarta som det stod på etiketten. Vi har någon gång tidigare köpt en låda med grönsaker med kort datum för en tjuga. Idag stod det några olika lådor med grönsaker vid grönsaksdisken, lådor för en tjuga styck. Vi köpte tre direkt.

Första gången vi köpte en låda hann vi inte ta hand om paprikorna på en gång, de blev ståendes en vecka i svalen (den kalla och dragiga köksentrén). Några av paprikorna hade börjat få fläckar. Men de var fullt användbara och Gunilla gjorde grillad paprika inlagd i olja.


Ser lite skumt ut, men grillningen tar fram smaken i paprikan. Och ja, vi skrapade bort det svarta.

Läs mer: Svinnsmart

Ugnsrostade rotfrukter

Vi semestrar en vecka på Österlen, där vi hyrt ett hus dit barn och barnbarn är välkomna. Första dagen utforskade vi, efter tips från en kollega till Torgny, några gårdsbutiker i grannskapet. Det blev grönsaker, rotfrukter, jordgubbar, ost, bröd mm. Sedan tog vi köket i besittning och lagade bl a ugnsrostade rotfrukter.


En samling smakupplevelser.

Läs mer: Ugnsrostade rotfrukter

Vi återvänder till Tåkern

Förra året bokade vi vandrarhem i Östergötland på måfå, och hamnade på Tåkerns vandrarhem i Svanshals. Det var fågelsjön och fornlämningarna som lockade oss trakten. Vi trivdes så bra på vandrarhemmet att vi beslutade oss för att återvända denna sommar. Sonen är på musikfestivalen Bråvalla och då passade vi på att turista i trakten.


Enda kyrkan med en svan på kyrktornet är Svanshals kyrka vid fågelsjön Tåkern.

Läs mer: Vi återvänder till Tåkern

Grattis Andreas på 25-årsdagen!

Andreas, vår mellanson, fyller 25 år och vi firar honom med god mat. Det är nämligen ha som är upphovet till denna matblogg. När Andreas flyttat hemifrån ringde han då och då för att få olika recept. En dag sa Andreas: "Morsan, jag fixar en matblogg till dig så du kan lägga ut dina recept till oss barn". Sagt och gjort, det blev en blogg med recept som också är vår egen receptbok, och kanske också till glädje för andra matintresserade. Med hjälp av en annan son Benjamin finns bloggen numera i reklamfri upplaga!


Sushi är en av favoriterna. Far och son firade med en familjesushi på två, som lunch.

Grattis på kvartssekeldagen!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Våra utflyktstips: Skutberget

Vintertid har vi en favoritplats för söndagspromenader. En plats där vi får maximalt med solljus och en skön promenad. Till Skutberget återvänder vi ofta, särskilt soliga vintersöndagar.


Ibland är isen magiskt vacker.

Läs mer om Skutberget under "Våra utflyktstips", inom en timme från Soltorget i Karlstad.

Ta vara på de soliga dagarna!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla