Deprecated: Required parameter $pos follows optional parameter $pid in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKMenu.php on line 66 Deprecated: Required parameter $i follows optional parameter $pid in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKMenu.php on line 66 Deprecated: Required parameter $pos follows optional parameter $level in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKMenu.php on line 85 Deprecated: Required parameter $i follows optional parameter $level in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKMenu.php on line 85 Deprecated: Required parameter $i follows optional parameter $pid in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKBase.class.php on line 426 Deprecated: Required parameter $pos follows optional parameter $pid in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKAsideMenu.php on line 64 Deprecated: Required parameter $i follows optional parameter $pid in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKAsideMenu.php on line 64 Deprecated: Required parameter $pos follows optional parameter $level in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKAsideMenu.php on line 79 Deprecated: Required parameter $i follows optional parameter $level in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKAsideMenu.php on line 79 Om Oss

Om Oss

Nu är Göteborg vår hemstad

Under våren har det inte blivit så mycket matbloggande. Mycket av tiden har gått åt till att sortera, rensa, packa, avsluta och tänka nytt. Efter 31 år i Karlstad har vi flyttat till Göteborg. Våra fem barn har alla flyttat hemifrån och ingen kommer att återvända till Karlstad eller Värmland, har vi förstått. Därför beslutade vi att pröva möjligheten att söka jobb i Göteborg, där vi har två barn och tre barnbarn. Helt plötsligt samverkade allt och vi fick jobb och boende inom några dagar. Och nu sitter vi här i Örgryte i Göteborg och ska lära känna ett nytt kök, nya matvaruaffärer och nya restauranger. Det måste bara bli god mat av det! Vi har en spännande tid framför oss tillsammans med barn och barnbarn och nya arbetskamrater och förhoppningsvis nya vänner!


Saluhallen är ett av smultronställena i Göteborg, vår nya hemstad.

Nu är vi Göteborgare!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

27-årig bröllopsdag

I fredags firade vi 27-årig bröllopsdag och alla barnen var hemma. Vi firade tillsammans med Annas föräldrar, Anders och Berit, som varit gifta lika länge så när som på några veckor. Runt bordet samlade vi Miriam & Erik, Samuel & Anna, Andreas & Andrea, Benjamin och Jonathan, samt Anders och Berit.

Det är roligt när hela familjen kan samlas. Tack för altanen Samuel!

Vi bjöd på Toast Skagen med löjrom, givetvis på hjärtformat bröd.
Varmrökt Gustavalax med hjortronsås och gurksås, serverad med mandelpotatis.
Till efterätt blev det chokadpannacotta med halonsås och "äkta" geléhallon.
Till detta serverades muouserande vin.
Det hela avrundades med kaffe/the och aveck.

Med bra ingredienser bir det extra gott.


En fantastiskt god efterrätt, som ger mersmak

2 dl grädde
2 msk socker
100 gr choklad
1 blad gelatin

Blötlägg geatinet i 10 minuter. Dela chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde och socker. Smält ner gelatinbladet i den varma grädden. Häll grädden över chokladen. Häll upp i formar och låt den stelna i kylskåp 2-3 timmar.

1 dl stark saft
1 dl gelésocker

Koka upp saften och sockret. När det svalnat häll på toppen av pannacottan. Låt stå kallt. Servera med geléhallon. Våra geléhallon kom från Ejes chokladfabrik i Stockholm, på Erik Dahlbergsgatan. De är en smakupplevelse!

God mat i gott sällskap!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Familjen Lindén 2013

Ibland samlas "hela familjen Lindén". Senast det hände var i juli när vi hyrde hus på Österlen. Barnen kom och reste i omgångar, men vid ett tillfälle har hela klanen samlad. Det förevigades naturligtvis!


Samuel och Anna, Erik, Hanna och Miriam, Gunilla och Torgny samt Andreas, Jonathan och Benjamin (med fjärrutlösaren).

Vår rikedom och vår glädje!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Gunillas och Torgnys kök

Eftersom vi lagar mycket mat tycker vi om att ha ett väl planerat och välutrustat kök, dels att laga mat i och dels att umgås i. Efter 18 år var vårt gamla kök ganska slitet varför vi planerade en ombyggnad, med hjälp av Samuel vår egen ingenjören och Janne på Rickarsdssons i Karlstad.

Med vårtulpaner på bordet blir ljust och fint i köket.

Tanken var att det skulle vara ett välutrustat kök med bra arbetsytor och ett kök där man kan umgås kring ett stort bord. Med Jannes hjälp ritades köket i datorn efter våra önskemål. Eftersom vi har ett ordinärt kök fick vi tänka till ordentligt för att utnyttja ytrona och få ett "stort" kök. Förutsättningarna var att riva ut allt det gamla och börja om från början. Och så blev det. Roligt att för en gångs skull få planera allt från grunden. Samuel och Torgny rev, målade och förberedde för vår favoritsnickare Tommy från Molkom. Han löste allt och gjorde ett gediget arbete.För att få bra arbetsytor beställde vi ett specialbyggt bord 180 x 120 cm och 97 cm högt. Till det skaffade vi höga barstolar. Därmed fungerar bordet för både stående och sittande arbete. Och när vi har gäster kan de sitta vid bordet och ändå vara i ögonhöjd med oss som arbetar i köket. Alltså ingen behöver se ner på den andra, eller känna sig overksam.

Familj och vänner runt bårdet. Då är köket som bäst.

Eftersom köket är den plats i huset vi mest är i ville vi också ha dator i köket. Vi fick tag på en liten bordsdator och satte en tv på väggen som skäm, samt en liten förstärkare och bra högtalare. Därmed kan vi blogga, googla, mejla och msn:a när vi arbetar eller umgås  köket. Via datorn lyssnar vi på musik, webbradio eller webbtv. Därmed kan vi lyssna eller titta på det vi tycker om när vi själva vill. Äntligen ett fritt val! 

Med datorn på köksbordet kommer världen in i köket.

Välkomna till vårt kök!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Syskonen Lind

Lite till åren kommen och ålderskvinna i släkten (sedan pappa dog 2001) funderar jag på familjen och släkten. Vår familj bodde långt från kusinerna (Luleå) så det var inte så ofta vi träffades när vi växte upp. 1982 när Torgny och jag gifte oss träffade vi de flesta kusinerna. Sedan tog det över 20 år innan vi träffades igen, på vår kusin Anders bröllop i Fjällbacka. Det var lite magiskt att känna sig så "hemma".

Kusinerna på Lindsidan samlade på bröllop i Fjällbacka 11 augusti 2008

En av orsakerna till att vi trängs på Rattsjöberg är att våra barn ska få träffa sina kusiner lite oftare. Lilla Emelie 1½  vandrar tryggt från famn till famn. 6-åriga Axel kastar sig in genom dörren när vi kommmer fram och 25 åriga Hanna åker upp från Karlstad till oss under sina få lediga dagar.  Vi har hållt på  i 13 år nu och om ryggen håller (har fått en släng av ryggskott) så åker vi nästa år igen.
På Torgnys sida finns farmor Margaretha som samlar barn och barnbarn med jämna mellanrum, i Torshälla. Hon håller också kontakt via Facebook!

Göran, Gudrun, Gunilla och Hans = Syskonen Lind


Rökstugan på Rattsjöberg inbjuder till mysiga middagar.     Fönstren i rökstugan ger fin stämning.     Ibland äter vi middag i rökstugan. Mysigt och Plats för många.

Spar på glada minnen. De kan du ta med till ålderdomshemmet och ingen kan ta dom ifrån Dig!

Mamma, syster, moster och faster Gunilla

Picknick

Det börjar bli lite mycket nu. Torgny fotar det mesta vi ska stoppa i munnen känns det som. Men det är ju fina bilder. Det svåra blir för mig att hitta på texter till. Ni får ha lite överseende med oss. Jag hoppas att det kan bli till inspiraton för någon i alla fall. För oss börjar det bli lite som en familjedagbok.

Nu till det påhittade receptet. Tanken när vi gick i vår affär var att vi skulle på utflykt till fantastiska Kummelön (en bit av Sörmland i Värmland). Där skulle vi använda min fina picknickväska som jag fick av mina bröder i 50 årspresent. Tiden rann dock iväg i affärer på jakt efter julklappar till våra barn. Inga problem. När vi kom hem gjorde vi våra utflyktsmackor och promenerade i den skog som blev kvar efter att de gjort golfbana av en stor del. Nu äntligen till "receptet".

Med plastfilm runt baguetterna är det lättare att äta utan att fyllningen ramlar ur.

1 stor baguette
sallad
gurka
tomater
paprika
ost (Torgny)
rostbiff (Gunilla)
potatissallad
svartpeppar

Dela på brödet och fyll det med det du gillar. Linda in den i ordentligt med plastfilm så kan du äta utan att spilla, nästan. Packa ner det och ät utomhus, ett oslagbart sätt att bli av med vardagsstressen.

Ps. En bild från i somras när vi invigde korgen.

En härlig picknick i Arvika fick inviga Gunillas väska.

Trevlig utflykt önskar Mamma Gunilla och Pappa Torgny