Frukost

Ananas- och grapejuice

Förra veckan köpte jag en ananas som blev stående. Igår köpte jag härliga Jaffa-grapefrukter. Det blev till juice/smothie i morse. Smaken av ananas-grape är ett minne från tiden i Liverpool när jag drack Lilt-läsk, en för mig ny och spännande smak.

En färsk ananas och tre grapefrukter. Skala och skär ananas i bitar. Lägg bitarna i en mixer. Pressa grapefrukterna och häll över bitarna. Mixa allt. Det blir en härlig fluffig dryck, lite som smothie i konsistensen. Gillar man inte den går det bra att sila och pressa ut den rena juicen.

En bra start på dagen!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Croissants

Det är inte alltid det finns en franskt bageri i närheten. Då får man titta in på ICA (i god tid), och köpa en "burk" med croissantsdeg. Det är bara att öppna burken, rulla ut degen och forma sex croissants. De gräddar medan man äter frukost och lagom till kaffet kan man äta färska croissants med lite smör och en klick sylt.


Lättlagade croissants. Doftar och smakar gott, till frukost.


Smakar bäst med en kopp lagom starkt espresso.
Serverade på ännu ett fynd från Solareturen (passade vår servis från samma loppis).

En god start på dagen!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Avokadosmörgås

Miriam och Erik är på besök i helgen. Mattips går i båda riktningarna och det här kommer från Miriam till oss. En extra nyttig frukostmacka. Grovt bröd, avokado och citronpeppar.

En bra start på dagen!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Pepparkaksfil

Vi är inte helt säkra på var denna tradition kommer ifrån, att ha pepparkakor, kanel och ingefära i filen. Men gott är det. Så det får bli vårt frukosttips så här i novembermörkret.

Lite extra till filen

Lite extra till frukost!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Amerikanska frukostpannkakor

En favoritfrukost hos familjen Lindén är Amerikanska frukostpannkakor. När barnen kommer hem vill de gärna ha detta till frukost. När Anders och Berit nyligen var på besök fick vi en flaska äkta lönnsirap. Anders hade precis kommit hem från Kanada. Nu smakade pannkakorna ännu bättre!


Senaste loppisfyndet passade bra till den gröna duken och pannkakorna.

4 port

2 ägg
5 dl lättfil
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk socker
1 tsk salt
4 msk smält smör

Gör smeten och stek pannkakorna lika stora som crépes ungefär. Servera med lönnsirap och en klick smör på den varma pannkakan.

En bra god start på dagen!

Mamma Gunillaoch Pappa Torgny

Bananplättar

En övermogen banan är för mig en utmaning. Den passade perfekt i DN:s söndagsrecept. Det tyckte brorsdöttrarna Emelie och Rebecka också.

Plättar hör hemma på frukostbordet, särskilt då vi har gäster.

smet

2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk socker
2 ½ dl mjölk
1 ägg
2 msk smör och rapsolja
1 mogen banan, gärna övermogen!

tillbehör

lönnsirap
björnbär

Blanda först ägg och mjölk, sedan alla torra ingridienser. Rör ner ägg och mjölkblandningen till en jämn smet. Mosa bananen och rör ner tillsammans med smör och rapsoljan. Stek små plättar i medelvärme. Tina björnbären eller värm i micron och tillsätt lite socker.

Ha en bra dag!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny