Karlstad

Våra Utflyktstips Karlstad

Skutberget

Skutberget är ett friluftsområde väster om Karlstad. Här finns badplats, camping, motionsspår, elljusspår, motionscentral med dusch, bastu, gym och cafeteria. Vi utnyttjar inte faciliteterna, men vi besöker ofta Skutberget för att ta långa sköna promenader. Det fugerar lika bra året runt. Men vi är särskilt förtjusta i Skutberget på vintern. En solig dag får man extra mycket sol på promenaden. Ligger isen kan man isfiska, åka skridskor eller bara promenera. Solljusexponeringen blir maximal på isen. Många söndagspromenader har vi tagit på Skutberget.


Området är välskyltat och det finns bra grillplatser med ved,
om ingen redan tänt elden och lämnat perfekt glöd.

Läs mer: Skutberget

Kroppkärrssjön

Vi söker gärna upp platser där det finns fåglar att titta på. Då finns det alltid något att upptäcka. Ett sådant ställe är Kroppkärrssjön i sydöstra delen av Karlstad. Det är en plats för bad, mete och fågelskådning. I västra änden finns parkering, invid badplatsen. Där startar även Klarälvsbanan, en gammal banvall som  numera är cyckelled. Hela 90 km bilfri cykelled ända till Hagfors.


Badplats med brygga och sandstrand.

Läs mer: Kroppkärrssjön

Kinnekulle

Vi brukar tipsa om utflykter i närområdet, "En timme från Soltorget". Denna strålande Pingstdag gjorde vi en lite längre utflykt, en "roadtrip" söderöver. På fredagskvällen innan var vi ute på stan och åt middag, S.O.S. (smör, ost, sil). En av sillarna hade ett ramslöskblad som dekoration. Det inspirerade oss att ta en tur till Kinnekulle vid Vänerns sydöstra strand. Där ligger Munkängarna där det så här års är översållat med ramslök.

Läs mer: Kinnekulle

Tåkern

Vi brukar tipsa om utflyktsmål inom en timme från Soltorget i Karlstad. Men ibland slinker det med någon favorit lite längre bort.


Förutom vandrarhem driver Björn och Hanna café i hemtrevlig miljö.

Läs mer: Tåkern

Stadsträdgården

Ett favoritställe året runt är Stadsträdgården. Här finns det alltid något att titta på och det blommar nästan året runt. Först ut är trollhasseln. Redan i januari blommar den. När Gunilla har stadsvandring med treorna på Korpen visar hon dem stadsträdgården som avslutning. Många av dem har aldrig varit där förut. Det är en "hemlig trädgård" med en spännande historia.


Stadsträdgården hittar man "bakom" järnvägen. Skyltat från Löfbergsskrapan.

Läs mer: Stadsträdgården