Gunillas och Torgnys kök

Eftersom vi lagar mycket mat tycker vi om att ha ett väl planerat och välutrustat kök, dels att laga mat i och dels att umgås i. Efter 18 år var vårt gamla kök ganska slitet varför vi planerade en ombyggnad, med hjälp av Samuel vår egen ingenjören och Janne på Rickarsdssons i Karlstad.

Med vårtulpaner på bordet blir ljust och fint i köket.

Tanken var att det skulle vara ett välutrustat kök med bra arbetsytor och ett kök där man kan umgås kring ett stort bord. Med Jannes hjälp ritades köket i datorn efter våra önskemål. Eftersom vi har ett ordinärt kök fick vi tänka till ordentligt för att utnyttja ytrona och få ett "stort" kök. Förutsättningarna var att riva ut allt det gamla och börja om från början. Och så blev det. Roligt att för en gångs skull få planera allt från grunden. Samuel och Torgny rev, målade och förberedde för vår favoritsnickare Tommy från Molkom. Han löste allt och gjorde ett gediget arbete.För att få bra arbetsytor beställde vi ett specialbyggt bord 180 x 120 cm och 97 cm högt. Till det skaffade vi höga barstolar. Därmed fungerar bordet för både stående och sittande arbete. Och när vi har gäster kan de sitta vid bordet och ändå vara i ögonhöjd med oss som arbetar i köket. Alltså ingen behöver se ner på den andra, eller känna sig overksam.

Familj och vänner runt bårdet. Då är köket som bäst.

Eftersom köket är den plats i huset vi mest är i ville vi också ha dator i köket. Vi fick tag på en liten bordsdator och satte en tv på väggen som skäm, samt en liten förstärkare och bra högtalare. Därmed kan vi blogga, googla, mejla och msn:a när vi arbetar eller umgås  köket. Via datorn lyssnar vi på musik, webbradio eller webbtv. Därmed kan vi lyssna eller titta på det vi tycker om när vi själva vill. Äntligen ett fritt val! 

Med datorn på köksbordet kommer världen in i köket.

Välkomna till vårt kök!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny