Svinnsmart

Idag var vi matsmarta, eller svinnsmarta som det stod på etiketten. Vi har någon gång tidigare köpt en låda med grönsaker med kort datum för en tjuga. Idag stod det några olika lådor med grönsaker vid grönsaksdisken, lådor för en tjuga styck. Vi köpte tre direkt.

Första gången vi köpte en låda hann vi inte ta hand om paprikorna på en gång, de blev ståendes en vecka i svalen (den kalla och dragiga köksentrén). Några av paprikorna hade börjat få fläckar. Men de var fullt användbara och Gunilla gjorde grillad paprika inlagd i olja.


Ser lite skumt ut, men grillningen tar fram smaken i paprikan. Och ja, vi skrapade bort det svarta.


Inlagd paprika i olja. Gunilla gjorde bl a paj med paprikan.

Dagens lådor innehöll paprika, tomat, champinjon, morot, jordärtskocka, salladslök, isbergssallad, rödlök, sallad i kruka och äpple. Gunilla satte direkt igång med att skapa. Det blev jordärtskockssoppa och lasagne.


När vi kom hem hittade vi bl a morötter och jordärtskocka under salladen och tomaterna. Tråkigt bara med all plast!


Många grönsaker är som bäst när datumet är kort. Det var nog bara en tomat som hade en liten fläck.


Lite av dagens fynd. Champinjoner brukar jag ta de som börjat torka. De ska ju ändå stekas och vattnas ur, så då får jag mer svamp för pengarna.


Lasagne på G!


Vi torkade ett äpple, som fick bli äppelcrunch till jordärtskockssoppan. Vi skulle inte äta, men kunde inte låta bli att smaka. Blev bara så gott!


Koltrastarna gillar äpplen och de vill äta på marken. Trevlig utsikt från köksfönstret.

Recept kommer inom kort!
Klimatsmart lasagne

Pappa Torgny och Mamma Gunilla