Cannelloni

Cannelloni är lite överambitiöst en vardag, men vad gör man inte för sin publik:). Skämt åsido så ville jag pröva den här varianten. Det smakar som lasagne, sa Jonathan och han har helt rätt. Det är den enkla vägen. Tricket att få in färsen i cannellonin är att använda en spritspåse, eller plastpåse för att spruta in färsen. Man kan också variera fyllningen med spenat blandad med keso och vitlök till rullarna och tomatsås över och under.


Cannelloni för vegetarianer och köttätare.

12 cannelloni rullar
1 gul lök
2 msk smör
400 gr köttfärs
1-2 msk tomatpuré
salt och peppar

1 dl riven parmesanost

50 gr smör
½ dl mjöl
½ l mjölk
1 krm riven muskotnöt

Stek löken i smör. Bryn köttfärsen och smaksätt med tomatpuré, salt och peppar. Låt svalna. Smält smör, rör ner smör och tillsätt mjölken lite i taget. Låt såsen koka i 3 minuter. Smaksätt mes salt och muskot. Riv parmesanost. Koka cannellonin i rikligt med saltat vatten i 4 minuter. Skölj med kallt vatten. Lägg färsen  i en sprits eller platspåse. Klipp håll och tryck ut färsen i rulllarna. det går som en dans om man är två som hjälps åt. Fyll rullarna. Lägg dem i en eldfast, smord form med hälften av såsen på botten. Lägg parmesanost på cannellonin och häll såsen överst. Grädda i 200 grader i 20 minuter.
I den vegetariska hade vi vegetarisk färs (färdigstekt färs av sojaprotein). Lite torrare än köttfärs, så den behöver lite mer vätska.

Det är trevligt att pyssla i köket. Dessutom hinner man prata om dagen som varit!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny