Vi återvänder till Tåkern

Förra året bokade vi vandrarhem i Östergötland på måfå, och hamnade på Tåkerns vandrarhem i Svanshals. Det var fågelsjön och fornlämningarna som lockade oss trakten. Vi trivdes så bra på vandrarhemmet att vi beslutade oss för att återvända denna sommar. Sonen är på musikfestivalen Bråvalla och då passade vi på att turista i trakten.


Enda kyrkan med en svan på kyrktornet är Svanshals kyrka vid fågelsjön Tåkern.

Denna gång har vi besökt Gamla Linköping, domkyrkan, olika naturreservat och naturligtvis Naturum Tåkern. Dessutom träffade vi vänner från Karlstad, som bjöd på middag. Vi återvänder nog nästa sommar också, för här är så vackert och framför allt trivsamt på vandrarhemmet. Det är lite som att komma hem. Och så lockar det med en guidad fågeltur vid Tåkerns stränder. Detta år häckar den sällsynta rödhuvade dykanden i Tåkern, men vi lyckades inte få in den i tubkikaren.


Även om man bor på vandrarhem kan man unna sig att köpa till frukost. Denna morgon var vi ensamma frukostätare så det var dukat bara för oss. Vi kände oss verkligen omhändertagna av Hanna och Björn som har vandrarhemmet.

Läs vårt utflyktstips "Tåkern" från 2012.

Trevlig sommar!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla