Vegetariskt

Sticky mushrooms

När vi är lediga tycker vi att det är trevligt att stå i köket och pyssla lite med maten medan vi lyssnar på radio. Det här är ett gammalt recept som vi piffade upp med ett nytt tillbehör.


Många goda smaker på en tallrik.

Läs mer: Sticky mushrooms

Shakshuka

Nostalgimat - Ture Sventons vän Omar åt Shakshuka. Det här påminner också om maten vi fick till frukost i Israel, och det var lätt att göra.


Försvinnande god lunch. Hann bara fotografera halva stekpannan. Resten var uppätet.

1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olja
1/2 tsk harissa
1 tsk spiskummin
1 burk färdig tomatsås
4 ägg
200 g fetaost

Pressa vitlöken och fräs 5 minuter på medelvärme. En ljuvlig doft sprider sig i köket! blanda ner kryddorna och fräs en minut. Häll i tomatsåsen och koka upp. Knäck fyra små ägg i såsen. Ställ in i ugnen på 160 grader ca 10 minuter. Smula över fetaost. Servera med ett gott surdegsbröd.

God helg!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Marockansk gryta med quorn

Originalreceptet är med kött, men jag gjorde den vegetarisk istället. Det var kryddblandningen som lockade mig när receptet dök upp i mejlen. Det är Maud från Go'kväll som gjort originalet.


Det blir en del vegetariskt i familjen eftersom Torgny inte äter kött och fågel. Detta var gott tyckte vi båda!

200 g quorn
2 gula lökar
1 burk krossad tomat
1 burk kokta kikärtor
olja
1,5 tsk koriander
2 tsk spiskummin
1 msk färsk ingefära
1,5 tsk chili grillkrydda
1 tsk salt

Hacka och stek löken i olja med spiskummin och koriander tills löken är mjuk. Stek quorn i olja och grillkrydda tills den är knaprig. Blanda ner tomat, kikärtor och ingefära i löken och koka i 5 minuter. Blanda ner quorn och servera med couscous och morotstzatziki.

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Underkategorier