Göteborg

Våra Utflyktstips Göteborg

Näsduksträden i Göteborg

Näsduksträdet i Botaniska trädgården i Göteborg har alltid fascinerat oss. Innan vi flyttade till Göteborg brukade vi försöka hinna med ett besök i Botaniska när vi hälsade på barnen här. Vid något tillfälle fick vi se trädet i blom, men för det mesta var det innan blomning eller så var trädet överblommat.


Näsduksträdet i Japandalen i Botaniska. Länge trodde vi att detta var det enda näsduksträdet i Göteborg.

Läs mer: Näsduksträden i Göteborg

Göteborg, vår nya stad

Nu är det augusti 2018 och det är drygt två år sedan vi flyttade till Göteborg, efter 31 år i Karlstad. Våra fem barn hade flyttat hemifrån och alla hade även lämnat Värmland. Tre för Stockholm och två för Göteborg. Eftersom barnbarnen finns i Göteborg och Gunilla har sina rötter här var det inte ett svårt val att söka sig till Göteborg.


En av de första förberedelserna inför flytten var att beställa "utflyktsböcker" om det som skulle bli vår nya hembygd.

Läs mer: Göteborg, vår nya stad

Skansen Lejonet och Emerantia

När vi hälsade på vår äldsta son som bodde i Stampen under några år så tittade jag ofta längtansfullt på Skansen lejonet, men det gick inte att gå dit för järnvägen och motorvägen låg i vägen.


Att ta sig till Skansen Lejonet är inte helt enkelt. Särskilt som lejonet inte en syns. Men skam den som ger sig; vi gav inte upp utan hittade (cykel-)vägen dit en solig dag sommaren 2018.

Läs mer: Skansen Lejonet och Emerantia