Vegetariskt

Ratatouille

Ännu ett svinnsmart* recept. Den här gången blev det fruktsallad och rågkusar med guacamole till frukost och ratatouille till lunch. Jag älskar utmaningen att fundera ut vad det kan bli av de här frukterna och grönsakerna! Ibland blir det extra gott. Receptet kommer från Allt om Mats vegetariska kokbok och är ett storkok (många portioner).


Svinnsmart mat gjort på varor med kort datum och/eller smärre defekter ...

Läs mer: Ratatouille

Veggie nuggets

Det fanns en kock på Dömle stiftsgård som brukade göra grönsaksbiffar av överblivna grönsaker som Torgny uppskattade. De var olika varje gång och alltid goda. Så det finns inget rätt eller fel och Susannes grundrecept från Go’ kväll är bara att blanda och mixa.


Torgny glömde att skära sallad, så det fick bli strategisk improvisation för fotot. Vi serverade våra nuggets med bulgur.

Läs mer: Veggie nuggets

Kristinas potatissallad och persiljerot

 Veckans nykomlingar i köket kommer från min arbetskamrat Kristina och ett fynd i svinnsmartlåda med persiljerot som jag aldrig ätit förut. Receptet googlade jag fram och det kom från ICA men jag bytte ut hasselnöt till mandel. Torgny gillade crunchet.


Ser lite skumt ut med toppingen på persiljeroten, men det var riktigt gott. Passa bra till potatissalladen.

Läs mer: Kristinas potatissallad och persiljerot

Vegofärs med paprika

Tre lådor med grönsaker och frukt att göra något med. Det blev Tex mex-tema. Av fyra väl mogna avokado blev det guacamole, och paprikan fick pigga upp vegofärsen.


Även isbergssalladen kom från svinnsmartlådan, och mycket gott blev det.

Läs mer: Vegofärs med paprika

Rotsaksgratäng

Svinnsmarta palsternackor (prisnedsatta varor med kort datum på Willys) blev till en god rotsaksgratäng. Svinnsmartlådan innehöll flera grönsaker så det blev även soppa och grönsaksomelett, så vi bjöd äldste sonen med familj på spontanmiddag.


Våra gratängformar från 50-talet börjar bli slitna. Denna form hittade vi på seconhand nyligen. Gammal, men som ny.

Läs mer: Rotsaksgratäng