Vegetariskt

Kylskåpspaj

En paj inspirerad av Jan Boris-Möllers tv-program "Här är dit kylskåp" och en vegetarisk paj som vi fick i Skottland 1991. Jag hade kålrot, palsternacka och morötter och fetaost som behövde användas och det blev lika gott som jag tänkte mig.


Kylskåpspaj på Västkusten!

Läs mer: Kylskåpspaj

Kronärtskockslåda med champinjoner

Det här är rätten har en god blandning av syra från kronärtskockan, sälta från svampen och sötma från ärtorna. Receptet har hängt med ända från vår tid i England på 80-talet. Jag fick det av mamma som var nöjd med att jag träffat en vegetarian som hon själv.


Familjerecept som vi missat att lägga upp på MinMammasMat.se Nu blev det av!

Läs mer: Kronärtskockslåda med champinjoner

Zeinas makloube

I dessa coronatider när vi inte kan resa så tycker jag att det är en liten tröst att få laga och äta god mat från andra länder. Det här receptet kommer från Zenias kök. Tareq Taylor har också lagat detta i sitt TV program när han åker tillbaka till Jerusalem där hans pappa kommer ifrån. Lite bökigt att laga men väldigt gott. Vanligtvis är det kött i, men Zenias recept är veganskt.


Idag lagade vi mycket och gott. Vi blev mätta, fick rester till nästa dag och några matlådor.

Läs mer: Zeinas makloube

Vårrullar

Såg Zenia göra de här vårrullarna på Go'kväll. Det lät gott och framför allt rekommenderade hon den här degen till vårrullarna. Till min stora förtjusning hittade vi dem på väg hem från bio i en källarlokal nära Kungstorget. En fördel med att bo i en storstad!


Så fick vi till de goda och frasiga vårrullarna, tack vare Zeina Mourtadas recept från Go´kväll.

Läs mer: Vårrullar