Vegetariskt

Vegetarisk Gulasch

När jag avtackades som värdinna i Sävedalens kyrkan fick jag ett presentkort på Adlibris. För det köpte jag bland annat Paul Svenssons kokbok Grönsaker A-Ö. Detta är det första recept ur boken som vi gjort, med vissa justeringar. Det är ett roligt recept med mycket höstkänsla denna regniga dag i Göteborg.


Grytor är höstmat.

Läs mer: Vegetarisk Gulasch

Chole bature

Chole bature har doften av indisk mat, men kokos istället för tomat blir en god variation. Utan chili blir den mild och aromatisk. Med chilipulver eller flakes som vi använde får den en angenäm hetta.

 


Chole bature tillagad igår, som fått stå till sig, och nybakat ragi roti-bröd på pizzasten i ugnen (eller i stekpanna).

Menys Tomatpasta

Jag lyssnar mycket på poddar, bl.a. P1 Meny. Vi har fått flera olika mattips från Tomas Tengby som vi kan utforska själva, eftersom han bor i Göteborg och gör reportage härifrån. Den här gången var det tomater som köptes direkt från odlaren. Eftersom vi har haft växthus känner vi skillnad på tomat och god tomat. Vi åkte till gården och handlade, lagade och njöt!


Inspirerad av Meny i P1 lagade vi pasta med äkta tomatsås; med tomater som smakade som tomaterna vi förr plockade i vårt eget växthus.

Läs mer: Menys Tomatpasta

Egg Burji

Jag lyssnade på Meny där Malin Mendel presenterade sin nya kokbok Mitt indiska liv. Indisk mat är klimatsmart, hälsosam och vegetarisk. Det lät så spännande att jag åkte och köpte boken på vägen ner på stan när jag skulle hämta hem Torgny från jobbet.


En indisk röra med Liba bröd, riktigt gott!

Läs mer: Egg Burji

Lasagne på rester

Lasagne är så bra! Det går att göra med allt man tycker om, köttfärs, lax och all världens grönsaker. Den här gången var det en klimatsmart låda från Willys som grund. Det tar lite tid att tillaga varje grönsak för sig, men ack så mycket godare det blir.


När det luktar gott är det färdigt.

Läs mer: Lasagne på rester