Vegetariskt

Zeinas makloube

I dessa coronatider när vi inte kan resa så tycker jag att det är en liten tröst att få laga och äta god mat från andra länder. Det här receptet kommer från Zenias kök. Tareq Taylor har också lagat detta i sitt TV program när han åker tillbaka till Jerusalem där hans pappa kommer ifrån. Lite bökigt att laga men väldigt gott. Vanligtvis är det kött i, men Zenias recept är veganskt.


Idag lagade vi mycket och gott. Vi blev mätta, fick rester till nästa dag och några matlådor.

Läs mer: Zeinas makloube

Vårrullar

Såg Zenia göra de här vårrullarna på Go'kväll. Det lät gott och framför allt rekommenderade hon den här degen till vårrullarna. Till min stora förtjusning hittade vi dem på väg hem från bio i en källarlokal nära Kungstorget. En fördel med att bo i en storstad!


Så fick vi till de goda och frasiga vårrullarna, tack vare Zeina Mourtadas recept från Go´kväll.

Läs mer: Vårrullar

Kronärtskockslåda med champinjoner

Det här är rätten har en god blandning av syra från kronärtskockan, sälta från svampen och sötma från ärtorna. Receptet har hängt med ända från vår tid i England på 80-talet. Jag fick det av mamma som var nöjd med att jag träffat en vegetarian som hon själv.


Familjerecept som vi missat att lägga upp på MinMammasMat.se Nu blev det av!

Läs mer: Kronärtskockslåda med champinjoner

Ratatouille

Ännu ett svinnsmart* recept. Den här gången blev det fruktsallad och rågkusar med guacamole till frukost och ratatouille till lunch. Jag älskar utmaningen att fundera ut vad det kan bli av de här frukterna och grönsakerna! Ibland blir det extra gott. Receptet kommer från Allt om Mats vegetariska kokbok och är ett storkok (många portioner).


Svinnsmart mat gjort på varor med kort datum och/eller smärre defekter ...

Läs mer: Ratatouille

Kristinas potatissallad och persiljerot

 Veckans nykomlingar i köket kommer från min arbetskamrat Kristina och ett fynd i svinnsmartlåda med persiljerot som jag aldrig ätit förut. Receptet googlade jag fram och det kom från ICA men jag bytte ut hasselnöt till mandel. Torgny gillade crunchet.


Ser lite skumt ut med toppingen på persiljeroten, men det var riktigt gott. Passa bra till potatissalladen.

Läs mer: Kristinas potatissallad och persiljerot