Funderingar och Upplevelser

Snart blir det hemlagat igen

Just nu är det intensivt. Englandsungdomarna är på väg tillbaka till Preston, efter jullovet. Våra Chelmsfordsgäster reser imorgon. Då får det bli hemlagat igen. Det ligger några recept i köket och väntar på att testas.

Ikväll är det "sista natten med gänget". Engelsmännen återvänder hem. Men det har varit så trevligt att ha dem som gäster i stiftet och två av dem hemma hos oss. Gårdagen med prästvigning i domkyrkan var en fin högtid. Känns alltid lite extra när det är utländsk medverkan. En påminnelse om att kyrkan är världsvid. Som vanligt snodde Torgny omkring med kameran och förevigade vigningen åt kandidaterna. Även NWT och VF var intresserade.


Lite mat blir det mellan programpunkterna. Men inte så mycket hemlagat.

Snart blir det nytt!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Kallt om näsan

Det är skönt att komma ut. Men det är kallt. Vi dristade oss i alla fall till en promenad runt Bergviksudde (bakom IKEA). Solen sken, men stod inte högt över horisonten. När vi rundade udden kom vinden. Då blev det riktigt kallt. Men vacker var det.

Efteråt smet vi in på IKEA och genade till restaurangen. Där träffade vi bekanta från åren på Kronoparken. Ett trevligt IKEA-besök! Men maten går inte till historien som en kulinarisk upplevelse.

Mätt och nöjd, i alla fall!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Morgonkaffe

Tidig söndagsmorgon och huset sover. Kaffet är på gång och förhoppningsvis väcker doften av nykokt kaffe våra engelska gäster. Gårdagen blev en upplevelse för dem isbandy i sträng kyla. Men de gillade det. Som jag alltid sagt: Engelsmän är lite tokiga. Något slags självplågeri är det. Nu ser vi fram mot en stärkande frukost och sedan bär det av till domkyrkan för prästvigning. I eftermiddag skall vi ta farväl till Andreas och Andrea som återvänder till studier i England. De reser tidigt imorgon. Nu har vi flera anledningar att besöka England!


Väckarklocka hos familjen Lindén.

Have a nice day!

Pappa Torgny

Frukost på sängen

För att göra en värdig avrundning på långledigheten (även om Gunilla jobbade i tisdags) firade vi Trettondedag Jul med frukost på sängen. Fil och müsli, juice, toast och kaffe. Kanske inte helt nyttigt, men imorgon börjar vardagen. Och rostad bröd med jordnötssmör och skivad banan är gott! Det var bara en sak som fattades och det var morgontidningarna. Som tur är finns det bärbara datorer och internet. Men det är inte samma sak som att prassla med tidningar i sängen.

Ha en bra dag!

Pappa Torgny

Englandsbesök

I helgen har vi besök från England. Det är prästvigning i Karlstads domkyrka och deltagande från vårt vänstift Chelmsford i England. När Torgny besökte Chemsfords stift i somras bodde han hos Lee och Hanna. Nu får vi vara värdar för dem. Det är alltid lika roligt att umgås med Engelsmän. England är ju vart andra hem, där vi träffades och där vi bodde vår första tid tillsammans. Engelsmännens bild av Sverige är snö och kyla. Och det är vad vi bjuder på. De har aldrig upplevt sådan kyla som vi erbjuder. -20. Trots kylan gjorde vi en stadsvandring och nu är de på isbandy med biskop Esbjörn. Vi förbereder varmt te tills de kommer hem.


Stadsvandring i kylslaget Karlstad.


Lee kan tänka sig att arbeta som präst i Svenska kyrkan.

Ha en bra helg!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Julbelysning

Så här års finns det många vackra belysningar. Men vackrast tycker jag det är när Guds egen natur lyses upp. I änden på trädgården har vi en ek. Det var en liten planta som jag räddade när vårat hus byggdes och omgivningarna gjordes iordning för 20 år sedan. Efter ett par omplanteringar fick ekplantan sin plats, i blickfågen från altanen. Vintertid låter jag några spotlights lysa upp eken och när det är frost eller snö är eken som vackrast. Eken har blivit mitt vårdträd.

God morgon 2010.

Ha en bra dag!

Pappa Torgny

PS. Nu har vi några recept som skall ut på hemsidan. Bara vi blir vän med det nya systemet.