Funderingar och Upplevelser

Välkommen till nya hemsidan 1 januari 2010

MinMammasMat startade som en blogg 21 september 2007, på initiativ av vår matglade son Andreas. Bloggen var ett sätt för utflugna barn att få tillgång till familjerecepten. Så småningom blev bloggen också ett sätt för oss att hålla ordning på våra egna recept och nya idéer. Med tiden varvades recepten med "funderingar och upplevelser", ofta relaterade till mat. När inläggen blev för många för en blogg, ca 450, byggde vi om till en hemsida. Nu skall det vara lättare att söka och hitta recept. Både inom kategorier och genom att söka på ingredienser.

Vi fortsätter lägga ut våra recept, "funderingar och upplevelser", för våra barn och alla som vill ta del av dem. Vi ses på minmammasmat.se.

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Kanderade äpplen

Miriam och Andreas har en sak gemensamt. De älskar kanderade äpplen. Det kan man få på Liseberg. Vi gick runt där igår och åt munkar, choklad med vispgrädde, chokladdoppade bananer, brända mandlar och tomteklubbor. Men bäst av allt var äpplena, konstaterade Andreas. Men det är bra att ha en bra tandläkarförsäkring, för man riskerar plomberna!

Sött i dubbel bemärkelse!

Nu är det jul!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

När juldagsmorgon glimmar

Jag var först uppe, bortsett från katten. Straxt efter kom Rebecka. Alla andra sov. Vi småpratade lite, värmde kaffe från gårdagen och inväntade julottan från Heda kyrka i Östergötland. Rebecka föredrog julkalendern på datorn. Så i skenet från skärmarna njöt vi, på olika sätt, av juldagsmorgonen.
Snart blir det lunch hos Miriam och Erik och sedan bär det av hemmåt.

Skärmarna glimmar i tidig juldagsmorgon

Tack för en trevlig jul Göran!

Pappa Torgny

Jul i Göteborg

Kvällen den 23:e slappar vi efter en dag i Göteborg. Fika hos Samuel och Anna är alltid lika trevligt. Multimediaföreställningen på Götaplatsen är sevärd och Liseberg i snö (vilket det faktiskt var i år, både fejk och äkta) är häftigt. Men man blir trött i fötterna och besviken över att inte vinna högsta vinsten på chokladhjulet. Att få träffa alla fem barnen samtidigt är dock alltid roligt och numera inte så vanligt och en riktig högvinst! Det blev ett kort på Götaplatsen innan vi skingrades. Anna var med med, men Erik och Andrea saknades.

Multimedia i maximalformat.
Multimedia på Götaplatsen.

Alla fem + en.
Andreas, Samuel, Jonathan, Anna, Miriam och Benjamin.

Många ljus i mörkret.
Liseberg är magiskt i vinterskrud.

Gud Jul!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Christmaspudding

När Andreas skulle komma hem från England önskade jag mig en Christmaspudding. Egentligen smakar den inte så gott, men så speciellt. Jag tror att den engelska husmodern stoppade allt i en pudding som det världsvida imperiet hade att erbjuda. Massor av frukt och nötter. Som pricken över i flamberad i konjak.
Mormor Iris älskade också kraftiga fruktkakor som hon förgäves försökte stoppa i oss barn. Nu sent om sider gillar jag det, men det räcker med en bit per år.

Direkt från England, brittisk jultradition.
Christmaspudding med idegran från Görans trädgård.


Tomten kom till Lerum också.
Benjamin fick hoppa i tomtedräkten och dela ut julklappar till ivriga små kusiner.

Nu är det jul i huset!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Engelsk frukost med Andreas

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Vi fick vänta på SJ:s tåg med ungdomarna från 22.15 till 00.40. Det är inte ovanligt för Karlstadståget. Nu har vi i alla fall ätit Engelsk frukost. Andreas har tagit med äkta cheddar och rostbröd (skivorna är stora, tunna och sega). Med bitter marmelad är det så gott!! Våra första gemensamma år hänger ihop med sådana frukostar.

Roligt att få hem sina stora barn!
Engelsk frukost.

Inget är så gott som engelskt rostbröd.
Skivorna är så stora att jag rostade dem i ugnen.

Välkommen hem Andreas!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny