Funderingar och Upplevelser

Nattviol i Alsterdalen

När vi vill ta en helgpromenad hamnar vi ofta i Alsterdalen. Det är en trevlig promenad i fin omgivning. Alsterån i frodig grönska, ängar och ett fågeltorn. Och Herrgården med park, café, restaurang och med marknader av olika slag. Idag tog vi med oss Axel och stämde möte med svåger, svägerska och kusin David. På vägen till fågeltornet spanade Gunilla in nattviolerna på ängen. Diskreta och vackra med en förförande doft som kan avnjutas i skymningen.


Nattviol på ängarna i Alster.


En stunds vila på en bänk i herrgårdens park.

Förra året såg vi dramavandringen "I Frödings fotspår" som utspelar sig i parken. Ges i år igen. Missa inte den!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Våra utflyktstips: Kroppkärrssjön

Kroppkärrssjön är lätta att ta sig till. Och här finns mycket att se. Framför allt fåglar. Men också blommor och koloniträdgårdar. Väl värt ett besök, gärna med en kikare.


Skrattmåsarna är allestädes närvarande vid Kroppkärrssjön.

Läs mer om Kroppkärrssjön under "Våra utflyktstips", inom en timme från Soltorget i Karlstad.

Där det finns fåglar finns det alltid något att titta på!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Sommarblommor

Gunilla gillar blommor. Både i naturen, trädgården och inne. I växthuset finns rosor, som har sitt ursprung som minirosor i krukor. Vi har fått dem någon gång och när de blommat över åkte de ut i växthuset. Där har de överlevt flera vintrar och blommorna har en annan färg än då de var krukväxter. De blommar rikligt, men eftersom de är buskrosor är de svåra att sätta i vas. Flytande i en skål med vatten blir det ett vackert arrangemang tillsammans med daggkåpa. Samma med violerna och pionerna.


Enkla arrangemang i loppisfynd.

Njut av sommarens blommor!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Friterad ost

Vi har varit i Göteborg och firat svärsonen som fyllde 30 år. För att underlätta kalasförberedelserna erbjöd vi oss att passa Hanna. Vi lyckades hålla henne sysselsatt hela dagen och dessutom trötta ut henne så mycket att hon somnade efter halva kalaset och sov gott hela kvällen. Söndagens förmiddag tillbringade vi med Samuel. Vi hittade Ångbåtscaféet öster om Röda sten. Mysigt fik på en gammal ångbåt. Goda mackor och lite skönt gung i vågorna från de passerande båtarna. Hit kommer vi att återvända!

Eftersom Jonathan är på Dreamhack i Jönköping kom vi hem till ett tomt hus. "Ohandlat" i kylskåpet. Men det fanns ett par ostar i kylskåpet och frityrolja i fritösen. Ibland får man vara lite onyttig!


Nyttigt? Nja! Gott? O, ja!

Snart är det midsommar!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Ost och frukt

Torgny fick en fruktkorg i sommarpresent. Idag kom Samuel hem på besök, från Göteborg. Ett par goda öl införskaffades och en kräftsoppa kokades. Så fick vi en god och solig stund på altanen. Det var ju både soligt och varmt idag.


En lämplig öl denna kväll.

Fånga dagen!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Skolavslutningstider

Grattis Jonathan, på skolavslutningsdagen. Nu är grundskolan avklarad och gymnasiet hägrar i framtiden. Men först ett välförtjänt sommarlov.

För Gunilla och mig var det 23 skolavslutningen och vi säger härmed tack till Skåre skolområde. I 23 år har vi firat skolavslutning i Grava kyrka. Ibland två gånger samma dag och till och med tre gånger ett år. Låg, mellan och högstadiets avslutningar. Vi känner oss hemma i Grava kyrka. Och vi kommer att sakna alla engagerade lärare vi mött genom åren.


Vi önskar alla ungdomar i klass 9E ett skönt och välförtjänt sommarlov!

Den blomstertid nu kommer...

Pappa Torgny

PS För Gunilla fortsätter det med skolavslutningar med de egna klasserna i några år till.