Deprecated: Required parameter $pos follows optional parameter $pid in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKMenu.php on line 66 Deprecated: Required parameter $i follows optional parameter $pid in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKMenu.php on line 66 Deprecated: Required parameter $pos follows optional parameter $level in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKMenu.php on line 85 Deprecated: Required parameter $i follows optional parameter $level in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKMenu.php on line 85 Deprecated: Required parameter $i follows optional parameter $pid in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKBase.class.php on line 426 Deprecated: Required parameter $pos follows optional parameter $pid in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKAsideMenu.php on line 64 Deprecated: Required parameter $i follows optional parameter $pid in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKAsideMenu.php on line 64 Deprecated: Required parameter $pos follows optional parameter $level in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKAsideMenu.php on line 79 Deprecated: Required parameter $i follows optional parameter $level in /customers/e/6/1/minmammasmat.com/httpd.www/templates/gk_mo/lib/menu/GKAsideMenu.php on line 79 Funderingar och Upplevelser

Funderingar och Upplevelser

iFamily

I påsk har Stockholmssönerna varit hemma. Alltid lika roligt när huset sjuder av liv. Denna gång umgicks vi på ett nytt sätt. Det var väldigt många iProduker runt bordet. iPads, iPhones och MacBooks. Långfredagen tillbringade vi runt köksbordet. Frukost och så småningom dök Andreas upp, kaffe igen och prat, så var det dags för lunch och sedan en kopp kaffe igen och förberedele inför middagen. Vi satt runt bordet och fikade, pratade och fingrade på våra iProdukter, spelade med varandra, kommenterade varandras inlägg på Facebook, twittrade, bloggade, visade YouTube-klipp, nyhetsinslag etc. En sann IT-familj.


iFamiljens iProdukter.

Man kan umgås på många sätt.

Pappa Torgny

Vårtider

Idag cyklade jag hem från jobbet i T-shirt på sopade cykelbanor. Under dagen var jag i Filipstad för att tala om hemsida för församlingen. På vägen dit såg jag ett tranpar i Brattfors. Det fick mig att locka med mig Gunilla till Apertin för att se om det fanns några rastande tranor där. Vi såg en häger, gäss, knipor och änder. Vi hörde lärkan och vi såg 44 tranor!


Rastande tranor på det vanliga stället vid Apertin, utefter vägen mot Dömle.

Ett annat vårtecken är tulpanerna på köksbordet. När vi firade barnbarnet Hannas kommande 1-årsdag hade gästerna med sig tulpaner. Det blev en härlig vårbukett.


Gunillas favoriter på våren, i fastefärger.

Det blev middag på altanen också!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Våra utflyktstips: Österviks kapell

I blåsippstider är Österviks kapell utanför Kristinehamn ett självklart utflyktsmål. Ett överflöd av blåsippor och den utsökta och sällsynta tibasten i en vacker parkmiljö. Närheten till Varnumsviken och strandängarna inbjuder till fågelskådning. Vi gjorde en söndagsutflykt när det var kallt och ruggigt. Men blåsipporna och kaffet värmde oss.


Informativ och välkomnande skylt vid parkeringen visar vad Östervik har att erbjuda.

Läs mer om Österviks kapell under "Våra utflyktstips", inom en timme från Soltorget i Karlstad.

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Paolos mat

Vi gillar medelhavsmat, främst Libanesisk och Italiensk. Både nyttigt och gott. Nyligen var Paolo Roberto i Karlstad. Han deltog Svenska kyrkans temavecka "Livet värt att leva". Tillsammans med representanter för SATS och Färjestads BK samtalade han med biskop Esbjörn om sportens goda och onda sidor. Paolo berättade om sitt brokiga liv, från Kungen av Kungsan till mästare och kokboksförfattare. Hur idrotten formligen räddade hans liv och hur han fått tillbaka sin tro: "Jag är katolik, men jag är en dålig katolik. Jag svär, men jag försöker vara lite bättre och lite snällare. Och jag försöker se Jesus i den som lider, avslutade Paulo." (Läs Torgnys artikel)

Samma dag kom hans femte kokbok. "Italiensk bondmat". Jag passade på att köpa den och fick den signerad till Min Mammas Mat. Ser fram mot att prova recepten som utgår från Paolos trädgård. Passar en vegetarian som jag.


Paolos mat gillar vi och han verkade vara en hyvens kille.

Var öppen för inspiration!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Kokboksinspiration

Lördag morgon och allt är sig likt. Storhandling på Willys före frukost. Man kan ju hitta något gott som inspirerar till extra god frukost. Denna gång stannade vi till vid resterna från bokrean. Halva reapriset stod det på en skylt. Det blev sex kokböcker till en billig penning. Nu får vi se vad som  kan tänkas dyka upp på MinMammasMat framöver.


I dessa böcker finns en hel del inspiration att hämta.

Låt dig inspireras!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Våra utflyktstips: Forsnäs

Vi tycker om fåglar. Det gör att vi hittar nya utflyktsmål i vårt närområde. Att skåda fåglar är ett trivsamt sätt att möta våren. Denna utflykt fick vi se en ny art, för oss. Dessutom fick vi sol, natur, fika och frisk luft.


Med fågelkikaren blir utflykten en större upplevelse.

Läs mer om Forsnäs under "Våra utflyktstips", inom en timme från Soltorget i Karlstad.

Pappa Torgny och Mamma Gunilla