Funderingar och Upplevelser

Nikis hundar

Igår var vi på Nikis vernissage. Jag var dagmamma åt den här kreativa unga mannen en gång i tiden!


Huvudet skall så småningom får en kropp, sa Niki.

Läs mer: Nikis hundar

Våra utflyktstips: Kilenegården

Ett trevligt friluftsområde med bra service är Kilenegården på Hammarö. Trevliga slingor i olika längd för promenad eller jogging. Vintertid, om det finns snö förstås, brukar det vara bra skidåkning. Och framför allt finns det grillplatser och ved för besökare. Vi gjorde en lördagsutflykt med packad ryggsäck, i kyla men med härlig februarisol.


Att Hammarö är en skärgårdskommun märks.

Läs mer om Kilenegården under "Våra utflyktstips", inom en timme från Soltorget i Karlstad

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Våra utflyktstips: Segerstad

Ett vackert naturområde är Segerstad väster om Karlstad. Vacker tallskog, stränder och öar. Allt lättillgängligt med barnvagn eller rullstol. Fina platser att sitta och fika på. Det är bara att välja mellan vindskydd, bänkar eller klippor. Ligger vinden på från ett håll är det bara att gå över till andra sidan udden.


Området är ett naturreservat och vi ser fram mot ett besök i vår för att titta närmare på fågellivet.

Läs mer om Segerstad under "Våra utflyktstips", inom en timme från Soltorget i Karlstad

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Fika på Skutberget

Svåger Stefan har opererat ett knä. Det innebär att han ska gå lite sakta och försiktigt. Då är Skutberget perfekt, handikappvänligt;). Han har som ambition att ta sig ut till en ny trevlig plats varje helg under våren och vi följer gärna med.


Lite kyligt var det. Då smakade det extra gott med varm choklad.

Tag vara på dagen!

Svägerska Gunilla och Svåger Torgny

Ali Babas Falafel

Vi har en ny favorit i Göteborg, vid sidan av barnbarnet Hanna. Det är Ali Baba på Backaplan. "Stans bästa falafel". Vi fick tipset via Facebook (så är det nu för tiden) av Hannas doppräst Anders-Petter Sjödin i Furulundskyrkan. När vi fick rå om Hanna en heldag i Göteborg mindes vi på tipset. Eftersom vi gillar Medelhavsmat och Torgny dessutom är vegetarian passade det perfekt. Vi letade oss ut bland storköpsvaruhusen på Backaplan och hittade den oansenliga lilla "kiosken", med stans godaste falafel.


Hanna fick smak på pommes frites. Men säg inget till mamman...

Läs mer: Ali Babas Falafel

Våra utflyktstips: Göteborgsudden

Årets vinter är ännu så länge barmarksvinter. Vi kan inte bestämma oss för om det är höst- eller vårkänsla vi känner. Men då solen skiner lutar det definitivt åt vårkänslor, trots att vinden kyler ordentligt. Vi packade ryggsäcken och tog vara på lördagssolen med en utflykt till, ett för oss, nytt utflyktsmål. I Karlstads västra utkanter ligger Göteborgsudden. Ett trevligt och välordnat naturområde med grillplats och Vänerutsikt.


Välkomnande och informativ skylt visar vägen till Göteborgsudden.

Läs mer om Göteborgsudden under "Våra utflyktstips", inom en timme från Soltorget i Karlstad

Pappa Torgny och Mamma Gunilla