Funderingar och Upplevelser

2011 års sista sol

På nyårsafton tog vi en promenad på ett av våra favoritställen i Karlstadstrakten, Bäverdalen vid Alsters herrgård. Strömmande vatten, träd, gammal järnvägsbro, rester efter gammal industri, öppna fält och ett fågeltorn med utsikt mot en vik av Vänern. Idag såg vi inga fåglar och inget djurliv. Men solen sken och frosten gjorde allt så vacker. Ett gott slut på året!


Frostiga höstlöv som ger lite vinterkänsla.

Läs mer: 2011 års sista sol

Nu är vi tillbaka

Kanske någon undrar varför det inte dykt upp några nya recept. Det är inte så att vi levt på snabbmat och mackor. Vid senaste receptinläggningen började datorn kvida och sedan var det tvärstopp. Det visade sig att hårddisken havererat och allt var bortblåst. Visst säkerhetskopierar jag, då och då. Men en del information försvann. Bland annat bilder. Men nu är vi åter. Mac:en mår bra och det står en tidskapsel och säkerhetskopierar dagligen. Så nu känner vi oss trygga, men en hel del arbete återstår med att få allt återinstallerat och inställt som vi är vana vid.


Tidskapseln som tar hand om alla våra filer.

Skönt att vara tillbaka igen!

Pappa Torgny

Fånga solen

Vi passade på och tog oss en promenad i solen ute vid Skutberget. Det gäller att fånga tillfället så här års. Vindstilla och vackert.


Stranden vetter mot söder och ger en skön promenad i den låga solen.


Det var fler som fångade stunden.


Vintervackert.

Fånga dagen!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Grattis Benjamin 22 år

Grattis till vår 22-åring. Det var svårt att hitta bild på Benjamin. Han befinner sig som synes mest bakom kameran. Detta är sköna sommarminnen från Danmark.


Fyrtornet Hvide sande, Danmarks västligaste punkt.


På väg upp i fyren fotograferade vi varandra.

Grattiskramar från mamma och pappa!

God Jul från Götaplatsen

Vi besöker "morbror Göran" i Lerum. Träffade alla barnen hos Miriam, Erik och Hanna. Sedan tog vi en promenad genom Haga, köpte godis, olivolja och en hatt. Sedan blev det ljud- och ljusspelet på Götaplatsen. Nu sover kusinerna och vi längtar till sängs. God natt!


Göteborgs konstmuseum är projektorduk för julspektakel i ljud och ljus. Häftigt!

God 23/12 Jul!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla

Råstekt potatis

Efter lördagsstädning, veckohandling, skjuts av Jonathan, inköp av nya sängar och en tur till tippen åket vi till Mariebergsskogen. Där var det matmässa med lokala råvaror. Redan på vägen in mot Mariebergsskogen fastnade vi i bilkö. Men duktiga parkeringsvakter höll ordning på bilarna och vi kunde vandra runt och njuta av allt det goda som fanns att köpa. Det blev bröd, rökt lax, ost och potatis. Potatisen avnjöt vi direkt. Råstekt med olika kryddor.


Vi gillar potatis i alla former. Den här är stekt i rapsolja,
med trattkantarellsalt och vårt eget örtsalt.


Vi har aldrig sett så mycket folk i Mariebergsskogen.
Roligt att Karlstadsborna slöt upp kring det lokalprocucerade.


Gott bröd är aldrig fel.


Gustavalax är en favorit. Särskilt den örtmarinerade.


Det fanns pestoost och chiliost. Men vi fastnade för den lagrade Lakeneosten.


Och så var det det där med potatis. Den går vi aldrig förbi.

Trevlig helg!

Pappa Torgny och Mamma Gunilla.