Zeinas treveckorssalad
Vi äter ofta strimlad spetskål med riven morot som sallad. Det är gott, nyttigt, klimatsmart, men lite enformigt. Så nu vill jag pröva Zenias sallad, som omväxling.
Sallad på burk, praktiskt att ha till hands.
Vi äter ofta strimlad spetskål med riven morot som sallad. Det är gott, nyttigt, klimatsmart, men lite enformigt. Så nu vill jag pröva Zenias sallad, som omväxling.
Sallad på burk, praktiskt att ha till hands.
Inspirerad av ett recept från Dagens Nyheter.
Till vardags äter vi frukost var för sig, Torgny fil och müsli varje morgon klockan 04.30 och då sover jag. Men till helgen är det trevligt att äta second breakfast tillsammans (första frukost är kaffe och smörgås i sängen tillsammans med morgontidningarna).
Second breakfast hos Lindéns.
Vi vaknar tidigt på mornarna och brukar läsa tidningen/tidningarna i lugn och ro. Men idag var min iPad oladdad så det blev bara en tidning läst. Vad gör man då? Det blev att kliva upp och göra japanska pannkakor som Torgny hittat recept på i tidningen (svenska Dagbladet). Lätt och luftigt, sött och gott.
Vi gillar frukostpankakor på helgen. Här är en variant som Torgny hittade i SvD. Lite pyssel blev det, men fluffiga och goda.
När vår mellanpojke Andreas var i Indien på jobb kom han hem med ett antal kryddpåsar. Det visade sig att det var baskryddorna till garam masala. Jag behövde bara hitta hel spiskummin, som jag fann i kryddaffären i Haga, för att göra min egen garam masala.
En god doft sprider sig i köket. Då är jag glad att lukten kommit tillbaka efter corona-infektionen.
I "klimatsmartlådan" låg bland annat 4 väl mogna avokado. Vad skulle jag göra med dem? Det blev en avocadoröra till våra utflyktsmackor. Jag googlade och hittade ett recept som passade på ett ungefär.
Utflyktsmacka med hjärta; smakar gott i sensommarsolen vid havet!
Jonathan, vår yngsta, är numera vegetarian och tillsammans med flickvännen Clara är de veganer periodvis. Jonathan som är född 1996 är digital invånare (medan mamma är invandrare) hämtar mycket inspiration från nätet. Det här receptet har han hittat på Youtube. Han gjorde det hemma i Stockholm och blev förtjust i det. I originalet ska det vara blötlagda kikärtor men vi tog genvägen med förkokta. Vår hummus blev god men en aning besk så nästa gång tänker jag steka vitlöken halverad i olivolja innan jag mixar den med citronen och också ta mig tiden att blötlägga kikärtorna. Titta på klippet och låt er inspireras!
Två hummus - två smaksättningar, med och utan spiskummin.